Resolució
Q-07335/2013 Disconformitat amb el Consell Comarcal d'Osona per la denegació d'un ajut individual de servei de menjador escolar

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 14/10/2013
Data de l'últim moviment 22/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consell Comarcal d'Osona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la denegació de l'ajut individual de servei de menjador escolar que va sol·licitar al Consell Comarcal d'Osona per als seus fills escolaritzats en un centre docent sostingut amb fons públics. Segons exposa, sembla que se li va denegar l'ajut perquè la unitat familiar sobrepassava la renda mínima de 30.000 euros, tot i que consta de sis membres.

Contingut

Segons l'informe tramès pel Consell Comarcal d'Osona, les bases que regulen la concessió d'ajuts individuals de menjador per raons socioeconòmiques d'aquest consell comarcal per al curs 2013-2014 estableixen un llindar de renda màxim que és de 30.000 euros bruts familiars, i que la renda per càpita de la família es té en compte posteriorment, en l'apartat de valoració econòmica dels ajuts. Això no obstant, també s'assenyala que actualment el Departament d'Ensenyament i els diferents consells comarcals estan elaborant una proposta unificada de criteris per a les bases generals d'aquests ajuts, i que per al curs vinent es preveu que la part de valoració econòmica es basi en l'indicador de la renda de suficiència de Catalunya de l'any en curs més un import per cada membre de la unitat familiar, per tal d'establir el llindar màxim per sobre del qual el sol·licitant quedi exclòs de l'adjudicació.

El Síndic valora positivament la proposta que de cara el curs vinent el llindar màxim d'accés als ajuts s'estableixi en funció de la renda dels membres de la unitat familiar, atès que tenir en compte únicament la renda de la unitat familiar sense altres límits pot excloure determinades famílies de l'accés als ajuts.

En aquest sentit, el Síndic demana al Consell Comarcal d'Osona que en el moment que es formalitzi aquesta proposta i s'estableixin les bases dels ajuts de menjador d'aquest consell comarcal de cara al curs vinent li ho comuniqui.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/10/2013 Consell Comarcal d'Osona Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/12/2013 Consell Comarcal d'Osona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/12/2013 Consell Comarcal d'Osona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/01/2014 Consell Comarcal d'Osona No irregularitat
15/01/2014 Consell Comarcal d'Osona Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
22/10/2014 Consell Comarcal d'Osona Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
22/10/2015 Consell Comarcal d'Osona Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-04396/2013