Resolució
Q-07431/2011 Disconformitat amb les molèsties per sorolls provinents d'un establiment de Castelldefels

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 28/11/2011
Data de l'últim moviment 18/10/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Castelldefels Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, veïna de Castelldefels, manifesta la seva disconformitat amb les molèsties per sorolls, volum elevat de la música i incivisme dels clients d'un establiment proper al seu domicili.

Assenyala que és habitual que l'activitat de l'establiment s'allargui més enllà de l'horari de tancament fixat per la normativa i que les molèsties que ocasiona l'activitat de l'establiment impedeixen el descans dels veïns més propers.

Exposa que ha avisat la Policia Local en diverses ocasions i que ha presentat diversos escrits a l'Ajuntament de Castelldefels, però que les molèsties persisteixen.

Contingut

En vista del que s'exposa a l'informe de l'Ajuntament de Castelldefels sobre les infraccions d'horari de l'establiment en qüestió, el Síndic recorda al consistori que la convivència pacífica i ordenada entre els espectadors, els participants i els usuaris dels establiments oberts al públic, els espectacles públics i les activitats recreatives i la resta de ciutadans, especialment els que viuen a prop dels llocs on es duen a terme aquestes activitats, és una de les finalitats i principis generals que recull l'article 2.3 de la Llei 11/2009, del 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives i que les administracions competents han de garantir.

Per això, demana a l'Ajuntament que adopti les mesures adients per tal de controlar regularment que la titularitat de l'establiment compleix els horaris d'obertura i tancament.

A més, específicament pel que fa a les emissions sonores, li recorda que l'article 19 de l'Ordenança d'ús de les platges del municipi de Castelldefels determina que les guinguetes o quioscs, amb autorització prèvia, poden emetre música ambiental durant l'horari d'obertura, sempre que el nivell del soroll emès no ultrapassi els 60 decibels.

Fetes aquestes consideracions, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/01/2012 Ajuntament de Castelldefels Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/02/2012 Ajuntament de Castelldefels Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/04/2012 Ajuntament de Castelldefels Resolució
18/10/2013 Ajuntament de Castelldefels Seguiment finalitzat