Resolució
Q-07439/2011 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 28/11/2011
Data de l'últim moviment 09/10/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Síndica Municipal de Greuges de Terrassa Estudi inicial de la queixa

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la prestació de la renda mínima d'inserció (en endavant RMI) que té reconeguda.

Exposa que en data 20 de setembre de 2011 es va dictar una resolució per la qual s'acordava suspendre la prestació concedida a l'interessat per ?no comunicar que el titular ha percebut o està percebent un a prestació pública, que pot modificar la prestació de l'RMI d'acord amb l'article 5b) del Decret 284/2011, del 30 d'agost?.

El promotor planteja la seva disconformitat amb aquesta decisió perquè en el moment que va presentar la sol·licitud per ser beneficiari d'aquesta prestació va aportar tota la documentació necessària, en particular el certificat de l'Oficina de Treball de la Generalitat en què es feia constar que era perceptor del subsidi.

Contingut

En vista de la informació facilitada per la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, el Síndic dóna per closes les seves actuacions en aquest assumpte. 

No obstant això, d'acord amb la normativa reguladora del procediment administratiu, recorda al Departament d'Empresa i Ocupació que el termini màxim per resoldre els recursos d'alçada és de tres mesos, temps que supera amb escreix el que ha transcorregut en aquest cas. Cal per tant, que s'adoptin les mesures oportunes per corregir aquesta situació i es resolgui com més aviat millor el recurs d'alçada que va interposar el promotor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/11/2011 Síndica Municipal de Greuges de Terrassa Acusament de recepció
23/01/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/04/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/05/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/01/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució
02/09/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
08/10/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
09/10/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat