Resolució
Q-07494/2015 Queixa relativa a la manca de pagament d'una prestació econòmica per cuidador no professional

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 25/08/2015
Data de l'últim moviment 27/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

El promotor de la queixa exposa que el seu pare era beneficiari d'una prestació econòmica per cuidador no professional, i l'any 2012 es va acordar el pagament periodificat de la quantia corresponent als efectes retroactius. Va morir el juny de 2014, i posteriorment,  el 19 de setembre de 2104, el seu fill va presentar una sol·licitud de prestacions meritades i no percebudes, que encara no ha estat resolta.

El Síndic recorda el deure de les administracions públiques de dictar resolució expressa i dins del termini màxim establert en tots els procediments, d'acord amb el que estableixen els articles 22 i 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, que disposen que les administracions estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin els que siguin la forma i el mitjà d'iniciació. 

En el cas que es planteja en aquesta queixa, aquest termini ja ha transcorregut, i per tant caldria agilitar-ne la resolució. De conformitat amb això, el Síndic suggereix al Departament de Benestar Social i Família que adopti les mesures oportunes per agilitar la tramitació de la sol·licitud de prestacions meritades i no percebudes presentada pel promotor i resoldre-la amb celeritat; i que, en cas que es reconegui el seu dret al cobrament d'aquestes prestacions, s'aboni la quantia corresponent al més aviat possible.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/09/2015 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació
26/10/2015 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
24/11/2015 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació
27/11/2015 Departament de Benestar Social i Família Irregularitat
27/11/2015 Departament de Benestar Social i Família Seguiment finalitzat