Resolució
Q-07537/2013 Queixa pel mal estat d'un terreny de la Bisbal d'Empordà

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 22/10/2013
Data de l'últim moviment 18/12/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà davant les molèsties que li provoca la brutícia que s'acumula en un terreny del municipi.

Amb referència a aquest assumpte, fa més d'un any que es va tancar una queixa perquè l'Ajuntament va informar que havia comprovat que els propietaris havien netejat el terreny en compliment d'un requeriment del consistori.

Tot i això, el promotor indica que actualment tornen a tenir el problema de brutícia i rates, que indica que provenen del mateix terreny. Segons m'exposa, s'ha queixat a l'Ajuntament per aquest assumpte però no té constància que s'hagi dut a terme cap actuació.

Contingut

L'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà ha emès un informe segons el qual el terreny en qüestió es troba en condicions de netedat i salubritat. Tot i això, en les fotografies que ha aportat el promotor s'aprecia clarament com les herbes envaeixen la vorera i sobrepassen la tanca existent, i també com la vorera està encara pendent de pavimentar. 

En aquest sentit, cal recordar que l'article 42 de l'Ordenança municipal de paisatge urbà i la via pública de la Bisbal d'Empordà determina que ?els propietaris dels solars existents, a requeriment de l'Ajuntament, hauran de construir el paviment definitiu de les voreres que donen façana a la via pública, encara que no tinguin prevista l'execució d'obres de nova construcció a la parcel·la o solar, tot això per raons de seguretat i ornat públic?.

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que requereixi el titular del solar a pavimentar la vorera que li correspon, a enretirar les herbes que ocupen la via pública i a substituir, si escau, la tanca existent, d'acord amb el contingut de l'Ordenança municipal de paisatge urbà i la via pública de la Bisbal d'Empordà.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/11/2013 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/12/2013 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/01/2014 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/05/2014 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Resolució pendent d'acceptació
23/06/2014 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
22/09/2014 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Segona reiteració / No col·laboració
01/12/2014 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Resposta a la resolució pendent d'acceptació
17/12/2014 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Irregularitat
18/12/2014 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Seguiment finalitzat