Resolució
Q-07565/2012 Disconformitat amb la manca d'informació per part de la Direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència en relació amb el canvi de domicili d'una menor acollida en família extensa

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA's)
Data d'inici 23/11/2012
Data de l'últim moviment 01/10/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'informació per part de la Direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (en endavant DGAIA) en relació amb el canvi de domicili de la seva neboda.

Exposa que recentment s'ha assabentat que l'àvia materna de la menor, que la té en acollida, s'ha traslladat a viure a un altre poble, i que l'equip d'atenció a la infància i a l'adolescència (en (EAIA) corresponent no els ha mantingut informats. Manifesta la seva preocupació en relació amb les futures visites.

Contingut

De l'informe tramès per la DGAIA es desprèn que hi ha conflictes creixents de relació entre les famílies extenses paterna i materna que impossibiliten que la promotora de la queixa pugui dur a terme visites a la menor.

Es constata que el règim de visites establert amb l'àvia paterna es va suspendre el novembre de 2012 i que fins recentment no s'ha pogut restablir, per la qual cosa s'entén que han transcorregut com a mínim quatre mesos en què no hi hagut sortides ni visites de la menor amb la família paterna.

Per tant, el Síndic entén que hauria estat necessari agilitzar les actuacions per resoldre el conflicte entre els familiars paterns i materns, perquè el lapse de temps transcorregut no es justifica només pel rebuig de l'àvia materna a veure l'àvia paterna. Així, s'observa que la sol·licitud de l'àvia materna de no tenir contacte amb l'àvia paterna és de data 4 de desembre, i fins tres mesos i mig més tard no s'han reprès les visites en el punt de trobada.

Per tot això, el Síndic demana que s'agilitzi la resolució d'aquest assumpte en benefici de la menor, que surt perjudicada del conflicte familiar i de la manca de visites amb els seus familiars no custodis.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/12/2012 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/02/2013 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/05/2013 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/05/2013 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació
02/07/2013 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
17/09/2013 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació
26/09/2013 Departament de Benestar Social i Família Vulneració
01/10/2013 Departament de Benestar Social i Família Seguiment finalitzat