Resolució
Q-07574/2011 Disconformitat amb les mesures de protecció per a vianants en un carrer de Barcelona

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 02/12/2011
Data de l'últim moviment 25/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa de la protecció per a vianants al carrer de Sant Mateu de Barcelona. Segons explica, s'hi van instal·lar pilons de protecció per als vianants només a un costat del vial, el dels números parells. Per tant, només una vorera queda protegida, i a l'altra s'hi enfilen els vehicles, de manera que els veïns dels números senars del carrer corren perill en entrar i sortir dels portals.

Contingut

L'informe de l'Ajuntament de Barcelona només transcriu el contingut literal de la resposta que va trametre a la persona interessada per correu electrònic el 13 de març de 2011, i no diu res sobre el perill que denuncia aquesta persona. 

L'ordenació del trànsit de vehicles i de vianants en les vies urbanes és una competència que correspon als municipis. Així mateix, el Síndic no dubta que en el projecte d'arranjament del carrer es deurien tenir en compte criteris de mobilitat, tècnics i de seguretat. No obstant això, considera que els serveis tècnics del districte han de fer una valoració del perill actual i que s'han de prendre les mesures necessàries per evitar-lo: senyalitzar la prohibició del pas de determinats vehicles pesats, limitar la velocitat de circulació, etc.

Amb aquest suggeriment, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte i arxiva l'expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/12/2011 Districte de Sant Andreu Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/01/2012 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/01/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució