Resolució
Q-07652/2012 Disconformitat amb la manca de resposta a un escrit relatiu a l'adjudicació d'una substitució de primària en una escola de Torre-Serona

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 26/11/2012
Data de l'últim moviment 13/06/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a l'escrit que va presentar el 12 de novembre de 2012 amb relació a l'adjudicació d'una substitució de primària en una escola de Torre-Serona.

Explica que està inscrita a la borsa de treball de personal docent del Departament d'Ensenyament, en l'àmbit territorial de Lleida, d'infantil i primària En data 9 de novembre de 2012 es va adjudicar una substitució de docent d'infantil en aquesta escola de Torre-Serona, en jornada sencera (86%), fins al 31 de gener de 2013 a una persona que va renunciar a la substitució, i els Serveis Territorials de Lleida van adjudicar la plaça, pel procediment d'urgència, a un docent amb un número a la borsa superior al seu.

Exposa que aquella mateixa tarda va enviar un correu electrònic als Serveis Territorials de Lleida, ja que ella té un número més baix i considerava que hi havia hagut un error en l'adjudicació.

Tot i això, del contingut dels correus electrònics que li van enviar els Serveis Territorials en dates 12 de novembre de 2012 i 14 de novembre de 2012 es desprèn que la raó de no haver estat seleccionada s'atribueix al programa informàtic. En aquest sentit, se li va indicar que ella havia fet constar la seva preferència per a tot l'àmbit territorial de Lleida sense especificar cap població, mentre que la persona a qui se li havia adjudicat la substitució tenia concretades, entre altres poblacions, la de Torre-Serona. 

La promotora va presentar una reclamació escrita el 12 de novembre de 2012, a la qual no ha rebut resposta.

Contingut

L'escrit tramès pel Departament d'Ensenyament atribueix els fets exposats per la persona interessada a un error puntual, ja que a l'hora de cobrir la vacant es va acotar el llistat per municipi en lloc d'extreure el llistat genèric per àmbit territorial.

Per tant, el Síndic constata que les raons exposades a l'escrit tramès a aquesta institució coincideixen amb les que la persona interessada va rebre per correu electrònic per part dels responsables de les substitucions de primària dels Serveis Territorials. D'altra banda, no consta que s'hagi donat resposta expressa a la instància que la persona interessada va registrar el 12 de novembre de 2012.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix al Departament d'Ensenyament que respongui l'escrit de la persona interessada amb la informació que s'ha facilitat a aquesta institució, i que es rectifiqui així el contingut dels correus electrònics que semblaven atribuir els fets exposats a la manera en què la persona interessada tenia inscrites les dades a la borsa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/02/2013 Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2013 Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/06/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/07/2013 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
10/09/2013 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
11/12/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
12/06/2014 Departament d'Ensenyament Irregularitat
12/06/2014 Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics Irregularitat
13/06/2014 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat