Resolució
Q-07659/2011 Disconformitat amb la suspensió de la prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 07/12/2011
Data de l'últim moviment 26/05/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Síndic de Greuges Municipal de Cornellà de Llobregat Estudi inicial de la queixa

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resolució d'un recurs d'alçada contra la desestimació econòmica de la prestació de la renda mínima d'inserció (en endavant RMI) que percep la seva dona. 

Exposa que la seva dona cobrava l'RMI des de l'any 2009 i que a partir del mes de juliol de 2011 ha deixat de cobrar-la.

Contingut

Segons l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom sobre aquest assumpte, el recurs d'alçada que va presentar la persona interessada en data 10 d'octubre de 2011 contra la resolució de suspensió de la prestació econòmica de l'RMI de data 20 de setembre de 2011 es troba encara pendent de resolució. 

En vista de la informació facilitada, el Síndic dóna per closes les actuacions iniciades en aquest assumpte. No obstant això, d'acord amb la normativa reguladora del procediment administratiu, recorda al Departament d'Empresa i Ocupació que el termini màxim per resoldre els recursos d'alçada és de tres mesos, temps que supera amb escreix el que ha transcorregut en aquest cas. 

Cal, per tant, que el Departament adopti les mesures oportunes per corregir aquesta situació i perquè es resolgui el recurs d'alçada que va interposar la persona interessada com més aviat millor. El Síndic insisteix en la necessitat de tenir en compte molt especialment la naturalesa d'aquesta prestació, i les greus conseqüències que es poden produir quan les persones es veuen mancades d'aquest recurs. El retard en la percepció de la prestació suposa un perjudici greu, ja que pot donar lloc o agreujar situacions extremadament crítiques que comporten un risc d'exclusió elevat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/12/2011 Síndic de Greuges Municipal de Cornellà de Llobregat Acusament de recepció
23/01/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/04/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/05/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/08/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució
01/04/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
06/05/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
26/05/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-01978/2011