Resolució
Q-07731/2011 Disconformitat amb la no admissió d'una alumna a l'escola Edumar de Castelldefels

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 12/12/2011
Data de l'últim moviment 26/04/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la no admissió d'una alumna a l'escola Edumar de Castelldefels. 

Exposa que la seva família es va traslladar a Castelldefels durant l'estiu de 2011, i que van poder matricular la filla petita a l'escola que volien (escola Edumar), però la gran no tenia plaça. 

Més tard es van assabentar que un alumne de tercer deixava l'escola, i llavors van fer la petició de plaça per a la filla gran, però aquesta petició va ser denegada atès que, segons l'escola, amb la marxa d'aquest alumne el grup acomplia la ràtio de 25 alumnes prevista per norma. Tot i això, el promotor exposa que posteriorment han vist que en aquest grup s'ha produït un augment de ràtio.

Contingut

L'informe tramès pel Departament d'Ensenyament recorda que, davant la manca de places vacants per a les dues germanes a l'escola Edumar, escollida per la família en primera opció, el Departament d'Ensenyament en va garantir inicialment l'agrupament amb l'assignació de plaça a l'escola Guinovart. 

El mes de setembre de 2011, l'existència d'una plaça vacant a l'escola Edumar per a P4 va permetre assignar plaça a una de les dues germanes. Posteriorment, la Comissió de Garanties d'Admissió va assignar plaça a la germana gran a l'escola Lluís Vives, perquè hi havia places vacants, o alternativament a l'escola Guinovart, com ja s'havia fet inicialment per a les dues germanes juntes.

En vista de la informació de què es disposa i després de revisar la normativa relativa a l'admissió d'alumnat als centres educatius sufragats amb fons públics, el Síndic no aprecia que s'hagi produït cap actuació irregular per part del Departament d'Ensenyament. 

Tot i això, la persona interessada exposava que un cop iniciat el curs un alumne de 3r de primària va abandonar l'escola, de manera que el grup es va quedar en 25 alumnes, i que posteriorment aquest grup va experimentar un augment de ràtio per a un altre alumne.

Atès que el Departament d'Ensenyament no ha informat dels motius pels quals es va dur a terme aquest augment de ràtio a l'escola Edumar i de qui va ocupar aquesta plaça, el Síndic reitera la sol·licitud d'aquesta informació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/12/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/02/2012 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/05/2012 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/07/2012 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/01/2013 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
23/04/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
26/04/2013 Departament d'Ensenyament No vulneració