Resolució
Q-07737/2012 Disconformitat amb l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes per una resolució sancionadora relativa a un expedient de trànsit

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 29/11/2012
Data de l'últim moviment 20/08/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Pere de Ribes Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes per una resolució sancionadora relativa a un expedient de trànsit incoat per no obeir un senyal vertical de parada i estacionament prohibit el 13 de novembre de 2012.

Exposa que va presentar un escrit d'al·legacions contra la denúncia el 16 de novembre de 2012, en el qual manifestava que l'11 de novembre de 2012, quan va estacionar el seu vehicle, no hi havia cap senyalització que prohibís l'estacionament. Així mateix, explica que l'endemà va passar pel mateix lloc a les 11.20 i a les 12.40 hores i tampoc no hi havia cap senyal de prohibició, motiu pel qual va deixar el seu vehicle estacionat al mateix lloc. 

El dia 13, però, hi havia un senyal provisional per mudança situat en una tanca, en què s'indicava que estava prohibit estacionar el dimarts 13 de novembre de 2012 des de les 8.00 fins a les 14.00 hores.

En aquest sentit, explica que l'Ordenança municipal de circulació estableix que la senyalització provisional s'ha de col·locar com a mínim vint-i-quatre hores abans que comenci la prohibició. A més, manifesta que va anar a les oficines de la policia local i va demanar l'acta de col·locació del senyal i la llista de vehicles estacionats, i el van informar que no s'havia fet. Per això va sol·licitar que s'arxivés la denúncia.

Tot i això, la resolució va desestimar les seves al·legacions perquè considera que no justifiquen els fets denunciants i no aporten res de nou al procediment que desvirtuï la infracció. Així mateix, s'indica que l'agent denunciant es ratifica en tots els termes de la denúncia, ja que el lloc dels fets estava senyalitzat correctament.

Contingut

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes informa que el dia 12 de novembre de 2012, vint-i-quatre hores abans del dia de la mudança, es va fer la reserva d'estacionament oportuna. Tot i això, indica que no es va fer el llistat dels vehicles estacionats abans de la senyalització provisional. El vehicle del promotor va ser desplaçat sense ingressar-lo al dipòsit de vehicles i, per tant, sense aplicar-li cap càrrec ni taxa.

En aquest cas, el Síndic considera que hi ha molts elements que determinen que la càrrega de la prova correspon a l'Administració, la qual ha d'acreditar que el vehicle no estava ben estacionat: En primer lloc, no hi ha una prova clara que determini que el vehicle no estigués estacionat abans de la senyalització provisional; en segon lloc, el caràcter de provisionalitat de la prohibició fa que sigui factible que el vehicle estigués ben estacionat, i en tercer lloc, no s'ha imputat el cobrament de la grua municipal.

Com a conseqüència, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que revisi la imposició de la multa imposada al promotor el dia 13 de novembre de 2012.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/05/2013 Ajuntament de Sant Pere de Ribes Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/05/2013 Ajuntament de Sant Pere de Ribes Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/05/2013 Ajuntament de Sant Pere de Ribes Resolució pendent d'acceptació
02/07/2013 Ajuntament de Sant Pere de Ribes Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
05/08/2013 Ajuntament de Sant Pere de Ribes Resposta a la resolució pendent d'acceptació
19/08/2013 Ajuntament de Sant Pere de Ribes Vulneració
20/08/2013 Ajuntament de Sant Pere de Ribes Seguiment finalitzat