Resolució
Q-07740/2014 Queixa relativa a les molèsties que ocasionen els concerts que tenen lloc amb motiu de la Festa Major del Vendrell

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 01/10/2014
Data de l'últim moviment 26/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament del Vendrell Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Contingut

La promotora de la queixa exposa que els concerts que se celebren al pàrquing del Pèlag amb motiu de la Festa Major del Vendrell ocasionen molèsties als veïns de Puig-Pèlag. En concret, fa referència a molèsties per sorolls, brutícia i destrosses de tot tipus tant als vehicles aparcats com als habitatges de la zona, que, segons indica, són provocades pels assistents als concerts. Explica que han exposat aquesta situació a l'Ajuntament i que han demanat que es traslladin els concerts en una altra zona que no tingui habitatges tan a prop, però que no han rebut resposta.

El Síndic recorda que l'article 112 del Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives, estableix que només es poden organitzar en espais oberts espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinari que, a més de complir els requeriments d'aquesta i altres disposicions que els afectin, es trobin en una de les circumstàncies següents:

a) Se celebrin amb motiu de festes o revetlles populars o de festivals o certàmens que comptin amb una àmplia participació de la població directament afectada. 
b) Se celebrin en dates o vigílies festives, dins d'horaris en què el seu impacte sigui admissible pels usos socials majoritaris.
c) Se celebrin en indrets situats a una distància necessària dels nuclis habitats, de manera que no causin molèsties perceptibles a la gent que hi viu.

Aquest article estableix també que els espectacles públics o les activitats recreatives s'han de celebrar en indrets situats a una distància necessària dels nuclis habitats, de manera que no causin molèsties perceptibles a la gent que hi viu. En aquest cas, les activitats que es porten a terme en aquell pàrquing no compleixen aquest requisit.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament del Vendrell que valori la possibilitat de traslladar les activitats musicals en horari nocturn els dies de Festa Major a un altre indret més adequat, que s'ajusti a les previsions i els requisits que estableix el Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives. I en cas que no sigui possible, que avanci l'horari d'acabament dels concerts.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/11/2014 Ajuntament del Vendrell Sol·licitud d'informació a l'Administració
22/12/2014 Ajuntament del Vendrell Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/02/2015 Ajuntament del Vendrell Segona reiteració / Obstaculització
17/03/2015 Ajuntament del Vendrell Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/07/2015 Ajuntament del Vendrell Resolució pendent d'acceptació
17/08/2015 Ajuntament del Vendrell Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
02/09/2015 Ajuntament del Vendrell Resposta a la resolució pendent d'acceptació
21/10/2015 Ajuntament del Vendrell Irregularitat
22/10/2015 Ajuntament del Vendrell Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
26/11/2015 Ajuntament del Vendrell Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració