Resolució
Q-07778/2014 Disconformitat amb l'actuació del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Administració de justícia
Data d'inici 02/10/2014
Data de l'últim moviment 14/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

En data 12 de setembre de 2014 la promotora de la queixa va presentar al Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida un escrit de reclamació mitjançant el qual denunciava una presumpta actuació incorrecta per part de l'administrador de la seva finca i un increment desproporcionat de les quotes de comunitat. Tot i això, el 25 de setembre, el Col·legi li va respondre que no podia entrar en el fons de l'assumpte per manca de competències. 

El Síndic ha constatat que la resposta tramesa a la persona interessada va ser estandaritzada, motiu pel qual recorda que les respostes expresses de l'Administració han de ser raonades, intel·ligibles i congruents amb les peticions o al·legacions formulades, per no causar indefensió i inseguretat jurídica a les persones que s'hi adrecen. 

D'altra banda, el Col·legi havia d'haver obtingut més informació sobre els fets que denunciava la promotora i haver tramitat la queixa d'acord amb els principis del procediment administratiu. Tot i això, no va ser fins que aquesta institució va intervenir demanant un informe sobre aquest assumpte que la Comissió d'Ètica i Intrusisme va decidir sol·licitar al col·legiat el seu posicionament. Aquest tràmit s'hauria d'haver fet des d'un principi, és a dir, quan la persona interessada va presentar la queixa.

Per aquest motiu el Síndic demana al Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida que articuli els recursos necessaris per tramitar i respondre les queixes que presenten els ciutadans d'acord amb les lleis del procediment administratiu i les bones pràctiques administratives, entre les quals hi ha les que obliguen a la motivació de les respostes i les resolucions administratives. 

També li demana que s'adoptin les mesures escaients perquè la Comissió d'Ètica i Intrusisme resolgui l'assumpte plantejat per la persona interessada arran les al·legacions formulades pel col·legiat, i que la Junta Govern del Col·legi dicti la resolució oportuna d'acord amb les consideracions precedents.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/01/2015 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/03/2015 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/03/2015 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/04/2015 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Resolució pendent d'acceptació
08/06/2015 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
02/07/2015 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Resposta a la resolució pendent d'acceptació
26/08/2015 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Resolució pendent d'acceptació
13/10/2015 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
26/10/2015 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Resposta a la resolució pendent d'acceptació
14/01/2016 Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida Resolució pendent d'acceptació

Expedients Relacionats

Q-09170/2014