Resolució
Q-07801/2014 Desacord amb la reiterada d'un vehicle per la grua en una plaça de Badalona

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 03/10/2014
Data de l'últim moviment 07/09/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Badalona Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que la grua municipal retirés el seu vehicle en una plaça de Badalona, malgrat que estava estacionat en una zona habilitada com a aparcament tolerat.

D'acord amb la informació tramesa per l'Ajuntament, el promotor de la queixa va estacionar a menys de 80 centímetres de la línia de façana d'un carrer sense vorera, en una zona de pas per a vianants i vehicles, de manera que l'estacionament va suposar  un greu destorb per a la circulació, la qual cosa justifica la retirada del vehicle, a l'empara de l'article 40.3 de l'Ordenança municipal general de circulació de vehicles de Badalona. 

Tot i això, el lloc on va estacionar el promotor és un aparcament tolerat per poder canalitzar les necessitats excepcionals d'aparcament vinculades a esdeveniments celebrats al Pavelló Olímpic però que no està senyalitzat. En aquest sentit, cal tenir en compte que el greu destorb a la circulació, com a fet habilitant de la retirada del vehicle, ha de ser raonablement constatable per l'infractor. Aquest requisit és difícil d'apreciar en aquest supòsit, ja que de la informació rebuda se'n pot deduir que l'espai que es considera reservat a la circulació de vianants no està senyalitzat de cap manera,  i tampoc s'indica que els espais habilitats per a l'estacionament estiguin clarament delimitats amb marques  al sòl, probablement pel caràcter provisional i de mera tolerància de l'aparcament.  

No obstant això, perquè es pugui considerar que es s'ha produït el fet imposable de la taxa, cal que aquest fet sigui raonablement apreciable per al conductor, i la informació rebuda no aporta cap element que així ho acrediti. 

Per aquesta raó, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que retorni al promotor l'import de  la taxa per ús del servei de grua que va motivar la seva queixa, i que adopti les mesures oportunes per senyalitzar de manera visible els espais destinats a estacionament de vehicles i els espais reservats a la circulació de vehicles i de vianants  en aquesta plaça, amb la finalitat de facilitar el compliment de les previsions municipals d'usos i itineraris d'aquest espai i l'adopció de les mesures oportunes en cas d'incompliment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/11/2014 Ajuntament de Badalona Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/01/2015 Ajuntament de Badalona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/01/2015 Ajuntament de Badalona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/03/2015 Ajuntament de Badalona Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/04/2015 Ajuntament de Badalona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/08/2015 Ajuntament de Badalona Resolució pendent d'acceptació
07/09/2015 Ajuntament de Badalona Resposta a la resolució pendent d'acceptació