Resolució
Q-07812/2014 Queixa relativa a les molèsties per sorolls i olors que provoca l'activitat d'una empresa de Sant Vicenç de Torelló

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 06/10/2014
Data de l'últim moviment 29/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló Pendent d'acceptació per l'administració
Departament de Territori i Sostenibilitat Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa, en nom i representació de diversos veïns de Sant Vicenç de Torelló, manifesta la seva disconformitat amb les molèsties per sorolls i olors que provoca l'activitat d'una empresa del  municipi. Considera que les gestions que ha dut a terme l'Ajuntament són insuficients, tenint en compte les molèsties que constantment han estat denunciant els veïns.

Segons l'informe tramès pel Departament de Territori i Sostenibilitat, els Serveis Territorials estaven portant a terme actuacions per resoldre les molèsties que denunciaven els veïns de l'activitat, concretament es va obrir un expedient informatiu arran d'una denúncia presentada per vint-i-quatre veïns relativa a pudors i sorolls. En el marc d'aquest expedient, es va informar els veïns de les actuacions que s'havien dut a terme i que en el canvi substancial que s'estava tramitant es fixarien les condicions necessàries per donar resposta a les queixes plantejades. Així mateix, es va informar que els Serveis Territorials farien un seguiment de les actuacions que l'empresa portaria a terme en relació amb la tramitació de canvi substancial de l'activitat.

D'aquesta informació se'n desprèn que els Serveis Territorials coneixien les molèsties i estaven duent a terme actuacions per apaivagar-les. No obstant això, i amb la voluntat de fer un seguiment correcte de la problemàtica plantejada, el Síndic demana al Departament que l'informi sobre l'estat actual dels expedients que es van tramitar amb relació a aquesta activitat, tant pel que fa a la tramitació de canvi substancial com de l'expedient informatiu obert.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/11/2014 Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
07/11/2014 Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/11/2014 Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/12/2014 Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/11/2015 Departament de Territori i Sostenibilitat Resolució pendent d'acceptació
13/11/2015 Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló Resolució pendent d'acceptació
28/12/2015 Departament de Territori i Sostenibilitat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
29/12/2015 Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló Reiteració a la resolució pendent d'acceptació