Resolució
Q-07949/2013 Manca d'actuació suficient de l'Ajuntament de Vila-seca en relació amb les molèsties de sorolls que provoca un restaurant del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 08/11/2013
Data de l'últim moviment 03/06/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vila-seca Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació suficient de l'Ajuntament de Vila-seca en relació amb les molèsties de sorolls que provoca un restaurant situat als baixos del seu edifici.

Exposa que va presentar una reclamació a l'Ajuntament en data 9 d'abril de 2013, arran de la qual es va fer una inspecció a l'establiment i es va concloure que les instal·lacions s'ajustaven a les condicions de la llicència. Tot i això, no consta si es van detectar indicis de sorolls elevats i, a partir d'aquí, si es va fer alguna sonometria.

Contingut

L'Ajuntament de Vila-seca indica que no s'ha dut a terme cap comprovació de sorolls d'ençà que el tècnic municipal va anar al local l'11 d'abril de 2013, perquè l'aïllament acústic sembla suficient en condicions normals i perquè la policia local tampoc no ha detectat incompliments. Així doncs, no s'ha efectuat cap mesurament sonomètric que hagi pogut objectivar les molèsties denunciades per la promotora de la queixa.

En aquest sentit, el Síndic recorda que l'article 8.5 de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, estableix que les persones interessades que denunciïn molèsties que afectin la convivència i el descans dels veïns provocades pels establiments o els espais oberts al públic tenen dret que l'Administració efectuï proves, amb els mitjans tècnics pertinents, a fi d'acreditar l'existència efectiva de les molèsties denunciades, i que les autoritats competents actuïn d'acord amb els resultats obtinguts, per tal d'impedir-les. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Vila-seca que concerti dia i hora amb la persona interessada per tal de portar a terme un mesurament sonomètric des del seu domicili, a fi de comprovar l'existència o no de les molèsties denunciades, i, en cas que s'objectivin, constatar si els sorolls es troben dins dels nivells límit d'immissió.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/11/2013 Ajuntament de Vila-seca Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/12/2013 Ajuntament de Vila-seca Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/03/2014 Ajuntament de Vila-seca Resolució pendent d'acceptació
12/05/2014 Ajuntament de Vila-seca Resposta a la resolució pendent d'acceptació
22/07/2014 Ajuntament de Vila-seca Irregularitat
23/07/2014 Ajuntament de Vila-seca Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
06/02/2015 Ajuntament de Vila-seca Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
02/03/2015 Ajuntament de Vila-seca Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
03/06/2015 Ajuntament de Vila-seca Seguiment finalitzat