Resolució
Q-07959/2011 Disconformitat amb el fet que l'Ajuntament de la Roca no deixi utilitzar el poliesportiu al Club de Bàsquet La Roca

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 19/12/2011
Data de l'últim moviment
Administracions afectades

Plantejament

La promotora de la queixa, en representació dels socis del Club de Bàsquet La Roca, de la Roca del Vallès, manifesta la seva disconformitat amb el fet que l'Ajuntament de la Roca no deixa utilitzar el poliesportiu a l'equip de bàsquet sinó només al d'handbol. Exposa que han mantingut diverses reunions amb l'Ajuntament però no han aconseguit cap resultat favorable a les seves pretensions.

Contingut

De la informació facilitada per l'Ajuntament de la Roca del Vallès no es desprèn un tracte preferent o desproporcionat a favor de cap entitat. 

Tot i això, l'Ajuntament destaca especialment en la seva resposta la impossibilitat de fer front a totes les demandes de les diverses entitats esportives per als seus equips, d'acord amb les disponibilitats reals d'equipaments. Hi ha, per tant, una dificultat reconeguda per fer compatibles les expectatives legítimes d'ús per part de les entitats esportives d'acord amb les seves necessitats i la capacitat dels equipaments municipals per encabir-les. 

Sens perjudici d'això, el Síndic ha demanat a l'Ajuntament de la Roca del Vallès un esforç de comunicació amb l'equip directiu del Club de Bàsquet la Roca per exposar-li la situació actual de repartiment d'usos entre entitats i les demandes formulades per cadascuna de les entitats.  

Alhora, el Síndic ha plantejat també a l'Ajuntament la conveniència de formalitzar documentalment l'assignació d'usos al Club de Bàsquet la Roca, tal com es va fer al seu dia amb l'entitat BM la Roca, per evitar que aquesta circumstància pugui ser percebuda també com un factor de tracte desigual. 

Així mateix, el Síndic ha suggerit a l'Ajuntament de la Roca del Vallès que valori la possibilitat d'elaborar un reglament municipal sobre l'ús dels equipaments esportius municipals per part de les entitats, en el qual s'estableixi, de forma clara i transparent, els procediments que cal seguir per determinar l'assignació d'usos i horaris a les entitats esportives, les responsabilitats en cas d'incompliment i els mecanismes o processos que cal seguir per sol·licitar la modificació del repartiment d'horaris assignat, sempre subjecte als principis de participació de les entitats esportives, tracte equitatiu entre els usuaris i de repartiment proporcional d'usos en  funció de les necessitats acreditades, i d'acord amb la disponibilitat d'espais en cada moment.