Resolució
Q-07962/2012 Disconformitat amb la denegació d'una sol·licitud d'accés al segon nivell ordinari de la carrera professional a una odontòloga que presta serveis en un equip d'atenció primària

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 12/12/2012
Data de l'últim moviment 06/03/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la resolució de 12 de març de 2013 que desestima el recurs de reposició interposat amb motiu de la denegació de la sol·licitud d'accés al segon nivell ordinari de la carrera professional.

Explica que és odontòloga i que presta serveis en un equip d'atenció primària de Viladecans. El desembre de 2011 va presentar la sol·licitud d'accés al segon nivell de la carrera professional, d'acord amb la Resolució SLT/2736/2011, de 8 de novembre, per la qual es convocava la campanya 2012 d'accés als diferents nivells de la carrera professional. Tot i això, en la resolució definitiva li va ser denegat el segon nivell per no haver arribat al nombre de crèdits necessaris per assolir-lo. 

La promotora va presentar un recurs de reposició contra aquesta resolució, en què exposava que no se li havien tingut en compte els mèrits assolits. El recurs de reposició va ser desestimat per la resolució de 12 de març de 2013, perquè es va considera que la persona interessada no reunia els 5 crèdits de formació contínua que exigeix el II Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat i no té, per tant, els crèdits necessaris per assolir el nivell de carrera professional sol·licitat.

Tot i això, la promotora considera que se li ha de puntuar com a mèrit l'assistència al VIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia Bucal, perquè és una activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries amb 2,2 crèdits i per la Comissió Continuada del Sistema Nacional de Salut.

Contingut

Segons l'informe tramés pel Departament de Salut, l'assistència a un congrés no es considera activitat formativa ni en el II Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat ni en els acords de la Comissió de Seguiment. Per tant, en aquest cas no és possible considerar que la certificació aportada per la persona interessada doni dret a l'obtenció de crèdits de formació continuada. En conseqüència, el Síndic no detecta cap irregularitat en la decisió adoptada per l'Administració.

Ara bé, arran de l'estudi de la queixa s'ha detectat que, a l'hora de participar en les convocatòries per assolir el nivell ordinari de carrera professional corresponent, el que pot dur els facultatius a considerar que les certificacions que aporten constitueixen mèrits relatius a la formació són les referències al caràcter d'activitat de formació continuada, acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (en endavant CCFCPS), amb la determinació del nombre de crèdits pertinent. 

Els crèdits aconseguits per la participació en activitats formatives constitueixen uns currículums en formació continuada que no han de coincidir necessàriament amb les activitats formatives que són objecte de valoració com a mèrit en el marc del II Acord.

Per tant, el Síndic suggereix que, per evitar confusions com la que ha donat lloc a aquesta queixa, el CCFCPS acordi un model de diploma o certificació en què s'expliciti amb claredat que l'abast i la validesa dels crèdits amb què ha estat acreditada l'activitat formativa és independent de la seva valoració com a mèrit a l'efecte de l'assoliment del nivell ordinari de carrera professional corresponent.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/05/2013 Institut Català de la Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/07/2013 Institut Català de la Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/08/2013 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/10/2013 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
27/11/2013 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
05/12/2013 Departament de Salut No irregularitat
05/06/2014 Institut Català de la Salut No irregularitat
30/06/2014 Departament de Salut Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
08/10/2014 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
23/10/2014 Departament de Salut Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
17/12/2014 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
06/03/2015 Departament de Salut Seguiment finalitzat