Resolució
Q-08008/2015 Queixa relativa a l'accés al servei de menjador escolar per part d'un alumne amb necessitats educatives especials

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Necessitats educatives especials
Data d'inici 15/09/2015
Data de l'últim moviment 13/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa exposa que té un fill diagnosticat amb trastorn de l'espectre autista (TEA) que cursa P4 en una escola pública de les Franqueses del Vallès. Segons indica, el centre educatiu no permet a l'alumne accedir al servei de menjador si no va acompanyat d'un vetllador, però ni l'escola ni el Departament d'Ensenyament es volen fer càrrec de les despeses que comporta. L'han informat que si vol fer ús del servei de menjador ha d'abonar un preu addicional de 20 euros aproximadament. 

Un cop estudiat a fons aquest assumpte, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament:

1. Que garanteixi a aquest alumne l'accés continuat al servei de menjador escolar en condicions d'igualtat d'oportunitats (si la família així ho sol·licita), amb l'adopció de les mesures estables que s'escaiguin (ampliació de les hores de vetllador assignades al centre, reorganització dels recursos que ja disposa el centre, finançament addicional que permeti cobrir el cost del suport suplementari requerit, etc.), sense que la provisió del suport suplementari requerit en el servei de menjador escolar comporti una despesa afegida per a la família. 

2. Que, en cas que l'alumne no faci un ús continuat del servei, defineixi un protocol d'actuació per garantir-li l'accés puntual al menjador escolar, que es pugui activar quan la família ho sol·liciti, mitjançant la mobilització dels recursos disponibles o complementaris que escaiguin, sense que l'adopció d'aquestes mesures comporti una despesa afegida per a la família.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/09/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/11/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/11/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/11/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
13/01/2016 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació