Resolució
Q-08096/2015 Queixa relativa a la data de publicació de les notes de selectivitat dels alumnes que es van presentar al setembre

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Estudis universitaris i recerca
Data d'inici 17/09/2015
Data de l'últim moviment 14/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Economia i Coneixement Pendent d'acceptació per l'administració
Departament d'Empresa i Coneixement Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa manifesta que els alumnes que es van presentar a la selectivitat el setembre de 2015 encara no havien rebut les notes a l'inici del curs escolar. Això representava una despesa en desplaçaments, en menjar, etc., sense cap tipus de beca o ajuda i sense saber si els alumnes tindrien accés o no als estudis demanats.

El Departament d'Economia i Coneixement ha assenyalat que els alumnes que es van examinar a les PAU el setembre de 2015 van poder consultar els resultats el dia 18 de setembre al portal corresponent de la Generalitat. Aquell mateix dia es va obrir la convocatòria de setembre de preinscripció fins al dia 21, la qual es formalitzava en aquell mateix portal d'internet. L'assignació de places d'aquesta convocatòria es va fer el dia 25 de setembre, i la matrícula al centre universitari el dia 28 de setembre. Fins que no s'ha formalitzat la matrícula els estudiants no han d'assistir a classe, atès que no tenen plaça assignada.

No obstant això, el calendari acadèmic de les universitats en la majoria dels casos començava abans de la data d'assignació de places i matrícula per als estudiants que van fer les PAU al setembre. El Síndic entén que és raonable que en la mesura que sigui possible s'ajustin els calendaris de les proves i la preinscripció i matrícula al de l'inici de les classes per tal de poder garantir que tots els estudiants que han pogut accedir a la universitat puguin gaudir del seu dret als serveis acadèmics i en concret a l'assistència a les hores lectives, en condicions d'igualtat.

En aquest sentit, el Síndic suggereix al Departament que prengui en consideració aquest dret per tal de dissenyar i establir el calendari PAU i la preinscripció universitària d'acord amb el calendari acadèmic de la majoria d'universitats catalanes.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/10/2015 Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/10/2015 Departament d'Economia i Coneixement Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/10/2015 Departament d'Economia i Coneixement Resolució pendent d'acceptació
13/11/2015 Departament d'Economia i Coneixement Resposta a la resolució pendent d'acceptació
25/11/2015 Departament d'Economia i Coneixement Resolució pendent d'acceptació
18/12/2015 Departament d'Economia i Coneixement Resposta a la resolució pendent d'acceptació
14/01/2016 Departament d'Empresa i Coneixement Resposta a la resolució pendent d'acceptació