Resolució
Q-08140/2011 Queixa per la situació es què es troba una noia tutelada per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència i ingressada en un centre de salut mental

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Centres de menors
Data d'inici 28/12/2011
Data de l'últim moviment 22/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa exposa que la seva filla, tutelada per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (en endavant, DGAIA) i ingressada en un centre de salut mental, s'escapa contínuament del centre per anar a casa seva, i que ha demanant ajuda en diverses ocasions al centre i a la DGAIA, sense que s'hagi solucionat el problema.

La promotora afirma que no es pot fer càrrec de la seva filla ni de les necessitat econòmiques de la seva manutenció, i que creu que la noia està descontrolada i que caldria adoptar alguna mesura.

Contingut

Un cop estudiat l'informe tramès pel Departament de Benestar Social i Família, el Síndic observa que la noia pateix greus dificultats personals, que presenta comportaments descontrolats i d'escapoliments i que el centre on està ingressada, tot i estar especialitzat en patologia mental, no pot evitar aquests escapoliments.

De l'informe també se'n desprèn que està en estudi la proposta d'iniciar els tràmits per a la incapacitació de la noia, proposat per l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència del Raval Sud.

D'acord amb això, el Síndic no aprecia una actuació irregular per part de la DGAIA i dóna per finalitzades les seves actuacions. Això no obstant, suggereix que el centre posi tots els mitjans que té a l'abast per prevenir els escapoliments de la noia.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/01/2012 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/02/2012 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/02/2012 Departament de Benestar Social i Família Resolució