Resolució
Q-08172/2011 Manca d'actuació de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt davant les presumptes irregularitats comeses per un veí

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 29/12/2011
Data de l'últim moviment 18/10/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de la Pobla de Claramunt Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb les actuacions d'un particular en un camí públic del municipi de la Pobla de Claramunt. Segons exposa, aquest veí ha tancat el camí amb una porta metàl·lica i està obrint un nou traçat a través d'uns terrenys que no són de la seva propietat. A més, diposita deixalles industrials en aquests terrenys i hi ha construït un habitatge sense disposar de la llicència oportuna.

Segons l'escrit de queixa, els veïns han exposat aquestes circumstàncies a l'Ajuntament, però els serveis municipals no han dut a terme cap actuació.

Contingut

El Síndic ha demanat l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt informació sobre les actuacions que ha dut a terme en relació amb aquesta qüestió.

Pel que fa a la construcció de la casa que denuncia la promotora de la queixa, l'Ajuntament ha informat que efectivament es va fer sense llicència d'obres. Tot i això, consta que va ser construïda l'any 1980, i, d'acord amb el que disposa l'article 207 del Text refós de la Llei d'urbanisme, ?l'acció per requerir la legalització de les obres o de les actuacions dutes a terme sense llicència, per ajustar-les a la llicència atorgada o per adoptar altres mesures de restauració, prescriu al cap de sis anys?. A hores d'ara, doncs, els serveis de l'Ajuntament no poden ordenar la legalització ni l'enderroc de l'edifici.

Pel que fa a la recuperació del camí, l'Ajuntament exposa que va tramitar i aprovar un expedient de recuperació d'ofici, el qual va ser resolt per acord del Ple el 12 de maig de 2011. Posteriorment, el dia 1 de juliol de 2011, l'alcaldia va atorgar un termini de cinc dies per retirar la tanca. A hores d'ara, només queda tramitar l'autorització d'entrada a la finca al jutjat contenciós administratiu, en compliment del que disposa l'article 8.6 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol.

En resposta a aquest informe de l'Ajuntament, el Síndic ha suggerit al consistori que, atès el temps transcorregut des que va ordenar enretirar la tanca, l'1 de juliol de 2011, i vist l'incompliment de l'ordre per part del veí, endegui sense més dilació els tràmits necessaris per executar-la forçosament. 

Amb aquest suggeriment, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte i arxiva l'expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/02/2012 Ajuntament de la Pobla de Claramunt Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/02/2012 Ajuntament de la Pobla de Claramunt Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/02/2012 Ajuntament de la Pobla de Claramunt Resolució
18/10/2013 Ajuntament de la Pobla de Claramunt Seguiment finalitzat