Resolució
Q-08176/2011 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 29/12/2011
Data de l'últim moviment 22/01/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la prestació de la renda mínima d'inserció (en endavant RMI) que tenia reconeguda per haver marxat al seu país d'origen. 

Tot i això, exposa que va haver de marxar per una causa de força major, atès que el seu fill resideix a França amb un familiar seu i havia de ser intervingut properament, però l'operació l'havia d'autoritzar el tutor legal del nen. Per tant, va viatjar a Romania per formalitzar la renúncia de la tutela del seu fill.

Contingut

La Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom informa que durant el mes de març de 2012 l'Òrgan Tècnic de l'RMI va valorar favorablement la represa de l'expedient amb efectes des del dia 1 de desembre de 2011, i que s'està a l'espera que la Comissió Interdepartamental de l'RMI adopti la resolució de fi de suspensió i es pugui reprendre la prestació i abonar les mensualitats que corresponguin.

D'acord amb això, el Síndic recorda que l'actuació administrativa s'ha de regir per principis d'eficàcia i celeritat i que la demora en la tramitació dels expedients d'RMI afecta de forma molt negativa els drets de les persones. En aquest cas, la promotora no percep cap tipus de prestació per poder fer front a les despeses més bàsiques. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que adopti les mesures oportunes per tal que en l'expedient de referència es dicti la resolució de fi de suspensió i es pugui dur a terme com més aviat millor l'abonament de les mensualitats en curs i els endarreriments meritats pendents de pagament.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/02/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/05/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/06/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
31/01/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
18/03/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/06/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
21/01/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
22/01/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat