Resolució
Q-08207/2011 Disconformitat amb la denegació d'accés a una informació relativa a la companyia asseguradora contractada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 30/12/2011
Data de l'últim moviment 27/03/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la denegació d'accés a una informació relativa a la identificació de la companyia asseguradora contractada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en un de reclamació per responsabilitat patrimonial.

Exposa que ha demanat aquesta informació de forma reiterada però que no li ha estat facilitada.

Contingut

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú informa que ja va respondre al promotor de la queixa que no li podia facilitar aquesta informació perquè la seva pretensió indemnitzatòria havia estat desestimada. 

El Síndic, però, considera que el fet que s'hagués desestimat la reclamació per responsabilitat patrimonial no justifica que es denegués l'accés a la informació demanada. 

Així, en cas que aquesta informació figurés a l'expedient de responsabilitat patrimonial, la condició de persona interessada del reclamant en el procediment de reclamació empara el seu accés al contingut de l'expedient administratiu sense restriccions, amb independència de si es tracta d'un procediment en tramitació o finalitzat. Així ho determinen els articles 35 i 37 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i els articles 26 i 27 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya. 

Així mateix, cal tenir en compte que la identificació de la companyia asseguradora de la responsabilitat per danys de l'Ajuntament no es pot considerar una dada inclosa en cap de les excepcions que regulen les normes indicades, i és per aquest motiu que el Síndic entén que no està justificada la negativa a facilitar la informació demanada a qui acredita un interès a obtenir aquestes dades. 

Conseqüentment, ateses les consideracions precedents, el Síndic dóna per finalitzada aquesta actuació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/02/2012 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/02/2012 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/03/2012 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya - DOGC.5686 (05/08/2010)
Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú- BOE.295 (27/11/1992)