Resolució
Q-08275/2013 Dificultat d'accés d'un alumne amb ceguesa als llibres digitals del seu centre educatiu

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Necessitats educatives especials
Data d'inici 22/11/2013
Data de l'últim moviment 14/08/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la dificultat que té el seu fill per accedir als llibres digitals d'un institut de Terrassa. 

Exposa que l'alumne té una discapacitat visual i que utilitza un programa específic per accedir als llibres digitals de l'escola. Tot i això, aquest programa no és compatible amb la plataforma emprada per l'editorial, i per tant no pot accedir als materials.

Manifesta que el Centre de Recursos Educatius per a Discapacitats Visuals (en endavant CREDV) i l'institut han fet gestions amb l'editorial i amb el Departament d'Ensenyament per tal de resoldre aquest problema i garantir la continuïtat de l'ensenyament al seu fill, però que l'alumne encara no pot accedir als materials educatius que fan servir la resta dels seus companys.

Contingut

De l'informe tramès pel Departament d'Ensenyament es desprèn que el dia 10 de desembre de 2013 es va convocar una reunió a la seu de l'editorial, a la qual va assistir personal de l'editorial, personal del CRDV i la directora de l'institut, que va servir per assolir els acords següents: 

- compromís per part de l'editorial de facilitar tot el material disponible a l'ONCE perquè els professionals pertinents l'analitzin i puguin comunicar quins canvis s'hi han de fer.

- accés als pdf de les diferents unitats dels llibres digitals de primer d'ESO per tal que el fill del promotor tingui accés a la mateixa informació que la resta de companys. 

De l'informe també es desprèn que en aquest moment s'està treballant per poder accedir abans d'acabar el curs als pdf dels materials de segon d'ESO perquè s'hi vagin introduint els canvis acordats entre l'editorial i l'ONCE.

Per tant, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament que, tal com s'està fent, garanteixi que la problemàtica plantejada per la persona interessada amb el curs iniciat (primer d'ESO) quedi resolta abans que l'alumne iniciï el proper curs (segon d'ESO).

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/12/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/12/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/04/2014 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/05/2014 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
25/06/2014 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
03/08/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
13/08/2015 Departament d'Ensenyament Irregularitat
14/08/2015 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat
14/08/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Irregularitat