Resolució
Q-08294/2013 Disconformitat amb la desestimació de l'Institut Català de la Salut de diverses sol·licituds per obtenir el permís per cura de fill menor afectat per càncer o malaltia greu, previst a l'article 49 e) de l'Estatut bàsic de l'empleat públic

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 25/11/2013
Data de l'últim moviment 19/03/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, funcionària de l'Institut Català de la Salut (en endavant ICS), manifesta la seva disconformitat amb la desestimació de les sol·licituds que va presentar a aquest organisme per obtenir el permís per cura de fill menor afectat per càncer o malaltia greu, previst a l'article 49 e) de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (en endavant EBEP).

Exposa que va acreditar, mitjançant un informe mèdic de l'Hospital Clínic de Barcelona, que el seu fill, prematur extrem amb moltes complicacions, requeria cures i atenció per part de la mare, després de l'ingrés hospitalari de llarga durada, com a mínim fins a l'any de vida.

Tot i això, l'ICS va desestimar la seva sol·licitud perquè, segons la resolució, la persona interessada no reunia els requisits establerts a l'article esmentat, sense donar cap més explicació que la transcripció de l'article en qüestió i la indicació que el Reial decret 1148/2011, de 29 de juliol, relatiu a la prestació econòmica per a la cura de menors afectats pel càncer o una altra malaltia greu, no és aplicable al personal funcionari.

Contingut

El Síndic recorda que la Comissió de Coordinació de l'Ocupació Pública va adoptar un acord sobre l'aplicació del permís previst a l'article 49 e) de l'EBEP. Concretament, l'apartat 1 d'aquest acord estableix el següent:

?Que en la aplicación del artículo 49 letra e) de la Ley 7/2007, de 12 de abril, del Estatuto Básico del Empleado Público, se admita la posibilidad de que, en el caso de enfermedad grave que no sea cáncer, quepa considerar ?como ingreso hospitalario de larga duración? la continuación del tratamiento o cuidado del menor tras el diagnóstico de la misma, sin que se exija sistemáticamente que el ingreso hospitalario prolongado y la necesidad de cuidado directo, continuo y permanente sean circunstancias que hayan de darse simultáneamente.?

Aquest acord es va dictar el 8 de maig de 2013; és a dir, amb caràcter previ a la resolució desestimatòria de l'ICS, de 30 de maig de 2013.

Conseqüentment, el Síndic suggereix al Departament de Salut que, a la llum de l'acord esmentat, dicti una nova resolució de conformitat amb les necessitats actuals que acrediti la mare.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/12/2013 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
20/01/2014 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
18/03/2014 Departament de Salut Irregularitat
19/03/2014 Departament de Salut Seguiment finalitzat