Resolució
Q-08362/2013 Manca de resposta de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor a diversos escrits

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 26/11/2013
Data de l'últim moviment 23/09/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor a diversos escrits relatius a una parcel·la de la urbanització Vallserena de Sant Pere.

Contingut

Segons informa l'Ajuntament, el motiu pel qual no ha donat resposta a les peticions de la persona interessada és que les superfícies d'una sèrie de parcel·les que consten en els títols de propietat no coincideixen amb la superfície real, constatada mitjançant un estudi topogràfic, i que en el cas de reparcel·lacions el silenci de l'Administració és negatiu. 

El Síndic recorda que la sol·licitud que ha adreçat la persona interessada a l'Ajuntament es troba emparada pel dret d'accés als registres o arxius administratius reconegut als articles 35. h) i 37 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i a l'article 27 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Pel que fa a la declaració d'innecessarietat de llicència de parcel·lació, el Síndic recorda que l'article 248 del Reglament de la Llei d'urbanisme estableix que el termini per resoldre la sol·licitud és d'un mes. Cal tenir en compte que en aquest cas el silenci administratiu és positiu: ?Si transcorre aquest termini sense que l'òrgan competent hagi adoptat i notificat la corresponent resolució, la llicència o la declaració d'innecessarietat s'entenen atorgades per silenci administratiu.?

Tot i això, el Síndic recorda que l'Administració està obligada a dictar resolució expressa en tots els procediments (article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú).

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor que, d'una banda, lliuri a la persona interessada el certificat de la situació de la parcel·la que sol·licita, i de l'altra, resolgui expressament sobre la seva sol·licitud de declaració d'innecessarietat de llicència de parcel·lació, d'acord amb la normativa urbanística que sigui aplicable.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/12/2013 Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/01/2014 Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/01/2014 Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor Resolució pendent d'acceptació
25/02/2014 Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor Resposta a la resolució pendent d'acceptació
10/03/2014 Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor Resolució pendent d'acceptació
03/04/2014 Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor Resposta a la resolució pendent d'acceptació
22/09/2014 Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor Irregularitat
23/09/2014 Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor Seguiment finalitzat