Resolució
Q-08408/2013 Disconformitat amb diversos aspectes de la tramitació d'un expedient sancionador de trànsit

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 27/11/2013
Data de l'últim moviment 17/04/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consell Comarcal de la Selva Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb diversos aspectes de la tramitació d'un expedient sancionador de trànsit per una presumpta infracció d'estacionament comesa al municipi de Vidreres.

Exposa que no va tenir coneixement de la tramitació de l'expedient fins que va rebre al seu domicili la provisió de constrenyiment amb què s'iniciava la fase executiva del procediment. En data 14 de setembre de 2012 va presentar un recurs en què negava la comissió de la infracció i al·legava manca de notificació prèvia per sol·licitar l'anul·lació de l'expedient sancionador.

El recurs va ser desestimat per resolució de 3 d'octubre de 2012, segons la qual la notificació d'inici de l'expedient es va lliurar a un veí de la persona interessada, i el febrer de 2013 es va emetre l'avís d'embargament per al cobrament de la sanció. La promotora manifesta que la persona a qui presumptament es va entregar la notificació no ha residit mai a la seva escala i posa en dubte que les dades del vehicle infractor coincideixin amb les del seu cotxe.

Contingut

Un cop examinada tota la documentació de l'expedient, i atès que en la tramitació de l'expedient sancionador de trànsit incoat contra la persona interessada la notificació de la denúncia es va fer presumptament a un veí, no es pot garantir que el contingut de la notificació arribés efectivament a la seva destinatària, motiu pel qual el Síndic suggereix al Consell Comarcal de la Selva que anul·li la sanció imposada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/02/2014 Consell Comarcal de la Selva Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/03/2014 Consell Comarcal de la Selva Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/03/2014 Consell Comarcal de la Selva Resolució pendent d'acceptació
08/05/2014 Consell Comarcal de la Selva Resposta a la resolució pendent d'acceptació
09/05/2014 Consell Comarcal de la Selva Irregularitat
17/04/2015 Consell Comarcal de la Selva Seguiment finalitzat