Resolució
Q-08431/2013 Disconformitat amb la disminució de la quantia percebuda en concepte de prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 28/11/2013
Data de l'últim moviment 03/07/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Síndica Municipal de Greuges de Terrassa Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la disminució de la quantitat que percebia en concepte de renda mínima d'inserció arran de la detecció d'uns petits ingressos en el seu compte bancari.

En data 3 d'octubre de 2012 els serveis socials de referència del promotor van enviar al Departament d'Empresa i Ocupació un informe en què es justificaven els motius d'aquells ingressos i van demanar percebre de nou la totalitat de la renda mínima d'inserció. Tot i això, encara no han rebut resposta a aquesta sol·licitud.

Contingut

De la informació de què es disposa es desprèn que en aquest cas es va efectuar una proposta d'increment de la prestació sobre la qual no s'ha dictat resolució. Es dedueix que l'òrgan gestor del procediment va estudiar la proposta dels serveis socials i va considerar que no era procedent, ja que no estava justificada documentalment la procedència dels ingressos, però no va traslladar aquesta valoració a la persona interessada ni li va comunicar la manera com havia d'acreditar aquesta circumstància. 

Això suposa una pràctica administrativa inadequada que genera indefensió a la persona interessada, ja que no se li pot exigir que justifiqui una situació quan no se li ha comunicat formalment quina és la situació o circumstància que ha d'acreditar i de quina manera. 

Per tant, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que impulsi les actuacions oportunes per tramitar la proposta de modificació de l'import de la prestació, de manera que es requereixi al promotor l'aportació dels documents que es considerin necessaris per justificar els seus ingressos, que s'identifiquin amb claredat els documents que ha de presentar i que, un cop valorats, es resolgui expressament, en el sentit que correspongui.

Tramitació

Data Administració Tràmit

06/03/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/04/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/04/2014 Síndica Municipal de Greuges de Terrassa Comunicació a l'Ombudsman de la resolució pendent d'acceptació
28/04/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
13/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
13/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
02/07/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
03/07/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat