Resolució
Q-08435/2014 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès davant la petició de diversos veïns de tapar la canalització de l'antiga riera de La Guinadera

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 24/10/2014
Data de l'últim moviment 02/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

Diversos veïns del barri de Mira-sol de Sant Cugat del Vallès han formulat una petició a l'Ajuntament d'aquest municipi perquè es cobreixi la canalització de l'antiga riera de la Guinadera. Segons exposen, l'aigua baixa bruta per aquesta canalització i genera molèsties d'olors. També és un focus d'insectes i altres animals. 

L'Ajuntament ha informat que està adoptant mesures per corregir els problemes de salubritat que denuncien els veïns però que ho vol fer mitjançant alternatives tècniques de bioenginyera. D'altra banda, el Síndic ha tingut coneixement que està previst recuperar les rieres per crear una xarxa de camins verds amb la voluntat de posar en valor la biodiversitat natural del municipi. 

El Síndic no pot valorar ni l'oportunitat ni la conveniència de la decisió que adopti l'Ajuntament, atès que aquesta decisió entra dintre del l'esfera de discrecionalitat que li reconeix l'Ordenament jurídic. No obstant això, sigui quina sigui l'alternativa que s'adopti, cal resoldre amb celeritat els problemes de salubritat que van fonamentar la queixa dels veïns. 

Per aquest motiu, si no és possible una execució immediata de la forma d'intervenció escollida que permeti resoldre els problemes de salubritat que denuncien els veïns, el Síndic suggereix a l'AJuntament que, si encara no ho ha fet, adopti solucions provisionals per resoldre els problemes de salubritat en la riera.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/11/2014 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/12/2014 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/07/2015 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Resolució pendent d'acceptació
07/09/2015 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
02/10/2015 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Resposta a la resolució pendent d'acceptació