Resolució
Q-08464/2014 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès davant les queixes per les molèsties de sorolls que provoca un establiment

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 27/10/2014
Data de l'últim moviment 24/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

En data 21 d'octubre de 2014 es va enviar el resultat de l'última sonometria al promotor de la queixa, segons la qual l'activitat emet uns sorolls per sobre dels límits que marca la normativa vigent. Els tècnics municipals van proposar que s'efectués l'aïllament acústic necessari i que posteriorment es fessin nous mesuraments, i que mentrestant es limités l'horari de funcionament des de les 7 del matí fins a les 23 hores.

Tot i això, el promotor exposa que ha tingut constància que no s'ha enviat cap requeriment amb les mesures cautelars proposades pels tècnics al titular de l'establiment, i que es manté l'horari de funcionament de sempre i es segueixen produint les molèsties.

L'Ajuntament ha informat que en data 27 de novembre de 2014 es va acordar l'adopció de mesures correctores a l'activitat en qüestió, i que davant l'incompliment d'aquests requeriments es van imposar tres multes coercitives al titular de l'activitat. Finalment, el mes d'abril de 2015 es va incoar un expedient sancionador per presumpta infracció de l'article 30.2.f) de la Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica. Així mateix, s'ha comunicat la incoació de l'expedient sancionador al Servei de Control d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el Síndic constata que l'Ajuntament està adoptant les mesures adequades per solucionar la problemàtica que genera aquest establiment. 

No obstant això, atès que el resultat del mesurament sonomètric és constitutiu d'una infracció molt greu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que incoï un expedient sancionador a l'activitat per incompliment de l'article 30.3.a) de la Llei 16/2002, de 28 de juny, consistent a superar en més de 10 unitats els valors límits d'immissió que estableixen els annexos 3, 4 i 5. 

Així mateix, atesa la inactivitat del titular de l'establiment, s'han de prendre mesures destinades a fer cessar les molèsties que ocasiona. De fet, l'article 32.1 de la Llei 16/2002, de 28 de juny, estableix que davant l'incompliment reiterat dels requeriments dirigits a l'adopció de mesures correctores en el cas de faltes greus o molt greus per superar els nivells de soroll o vibracions, es poden adoptar una sèrie de mesures provisionals, com ara el precintament del focus emissor, la clausura temporal, total o parcial de l'establiment o la suspensió temporal de l'autorització que habilita per a l'exercici de l'activitat. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix també a l'Ajuntament que adopti la mesura provisional que consideri convenient i més efectiva de cara a solucionar el problema existent, tenint en compte la manca de voluntat de col·laboració que ha demostrat el titular de l'establiment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/11/2014 Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
07/01/2015 Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/04/2015 Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Segona reiteració / Obstaculització
22/05/2015 Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/08/2015 Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Resolució pendent d'acceptació
21/09/2015 Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
24/11/2015 Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Resposta a la resolució pendent d'acceptació