Resolució
Q-08476/2014 Queixa relativa a una sol·licitud de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 27/10/2014
Data de l'últim moviment 26/03/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

El promotor de la queixa exposa que en data 22 de maig de 2014 va tramitar la sol·licitud de la renda mínima d'inserció, i que en data 22 de setembre se li va denegar per no haver acreditar una residència continuada i efectiva a Catalunya, com a mínim, amb dos anys d'antelació a la data de presentació de la sol·licitud. El 9 d'octubre el promotor va notificar que el motiu pel qual la seva dona va sortir fora de Catalunya va ser per malaltia de la seva mare i que hi ha un informe mèdic que ho justifica. En data 19 de novembre de 2014 el promotor va presentar un recurs d'alçada contra la resolució de desestimació de 22 de setembre.

Un cop estudiat aquest assumpte, el Síndic ha suggerit al Departament d'Empresa i Ocupació, d'una banda, que agiliti la tramitació del recurs d'alçada interposat pel promotor contra la resolució de 22 de setembre de 2014, que se li demani expressament i de manera clara els documents que calgui aportar o completar i que es demani als serveis socials bàsics els informes necessaris per acreditar el compliment dels requisits establerts, i que, un cop avaluats, es dicti la resolució corresponent al més aviat possible; i de l'altra, que s'adoptin mesures per aconseguir una major celeritat en la instrucció dels procediments, especialment pel que fa a l'estudi de les sol·licituds presentades i el tràmit posterior d'esmena en cas que sigui necessari.

Posteriorment, el Departament ha informat que s'ha emès una resolució expressa sobre el recurs d'alçada que havia interposat el promotor, que s'ha inadmès perquè va ser interposat fora de termini. Amb relació al suggeriment d'adoptar mesures per aconseguir una major celeritat en la instrucció d'aquests procediments, s'indica que es procura que la tramitació sigui ràpida, tot i que el volum i la complexitat en la gestió impedeixen fer-ho amb més celeritat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/11/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/12/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/01/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
03/03/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
12/03/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
20/03/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
23/03/2015 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat
26/03/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat