Resolució
Q-08542/2013 Disconformitat amb l'actuació de la biblioteca municipal de l'Escala

Matèries
Cultura i llengua
Cultura i arts
Data d'inici 02/12/2013
Data de l'últim moviment 15/09/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Escala Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació de la biblioteca municipal de l'Escala. Manifesta que el 20 de novembre de 2013 va adreçar-se a la biblioteca acompanyat del seu fill de set anys amb la finalitat de agafar en préstec un llibre, però li van denegar el préstec perquè constava que tenia un llibre pendent de retornar. Tot i això, el promotor addueix que va tornar aquest llibre juntament amb un altre, a través de la bústia de recollida de llibres en préstec. 

Exposa que va demanar un full de reclamacions però li van indicar que la biblioteca no en tenia i el van adreçar a l'Ajuntament de l'Escala, des d'on el van derivar al Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Al Consell Comarcal li van indicar que havia de dirigir-se a l'Ajuntament. En conseqüència, el Síndic no ha pogut presentar el seu escrit de queixa a cap de les dues administracions.

Contingut

Malgrat la incidència amb relació al préstec i els avisos enviats a la persona interessada, fets que el Síndic no pot valorar perquè no disposa d'elements per acreditar-los, el Síndic entén que els equipaments públics municipals haurien de disposar d'un canal de presentació de queixes i reclamacions respecte del seu funcionament.

Per tant, suggereix a l'Ajuntament de l'Escala que, arran d'aquesta incidència, posi a disposició dels usuaris i usuàries de la biblioteca municipal una bústia de queixes i suggeriments.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/12/2013 Ajuntament de l'Escala Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/01/2014 Ajuntament de l'Escala Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/04/2014 Ajuntament de l'Escala Resolució pendent d'acceptació
10/06/2014 Ajuntament de l'Escala Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
04/07/2014 Ajuntament de l'Escala Resposta a la resolució pendent d'acceptació
12/09/2014 Ajuntament de l'Escala Irregularitat
15/09/2014 Ajuntament de l'Escala Seguiment finalitzat