Resolució
AO-08556/2013 Actuació d'ofici relativa a la visita a la comissaria de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Actuació de forces de seguretat
Data d'inici 02/12/2013
Data de l'últim moviment 31/12/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

En el marc de les actuacions de I'Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura (ACPT), s'ha dut a terme una visita a la comissaria de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat el 22 de maig de 2013.

Contingut

Després de la visita a la comissaria de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat, el Síndic arriba a les conclusions següents:

Es valora positivament, tant des d'un punt de vista d'eficàcia com d'eficiència, que en un municipi on coexisteixen dos cossos policials tan sols hi hagi un únic espai de detenció.

També es valora positivament que es disposi de la lectura de drets del detingut en diferents idiomes. Tot i això, també es considera fonamental assegurar que les persones detingudes estan en condicions d'entendre el que llegeixen, perquè no es pot passar per alt que moltes d'aquestes persones són estrangeres i no tenen clar com funciona el sistema jurídic espanyol.

Finalment, es recomana (amb caràcter general per a totes les comissaries) que es disposi d'algun lot de neteja o productes d'higiene bàsica.

Tramitació

Data Administració Tràmit

06/03/2014 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació
19/03/2014 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació
23/05/2014 Departament d'Interior Irregularitat
31/12/2014 Departament d'Interior Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

AO-03286/2013