Resolució
Q-08726/2013 Disconformitat amb l'amplada actual del carrer d'accés sud a la plaça de l'església parroquial de Torroella de Fluvià

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 09/12/2013
Data de l'últim moviment
Administracions afectades

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'amplada actual del carrer d'accés sud a la plaça de l'església parroquial de Torroella de Fluvià. Exposa que quan va comprar la seva propietat, l'amplada de la porta d'entrada al pati de l'església era ostensiblement menor. Posteriorment es van retirar els pilars per instal·lar-hi una porta més ampla sense notificar res al promotor, segons denuncia.

Contingut

El Síndic, en el marc de les seves competències, ha suggerit a l'Ajuntament de Torroella de Fluvià que faci l'atermenament del camí en qüestió.

El Decret 336/1988, de 17 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament del patrimoni dels ens locals, els atorga una sèrie de prerrogatives per defensar els camins de domini públic. Entre aquestes prerrogatives hi ha l'atermenament, que serveix per delimitar un bé de domini públic respecte de les finques privades confrontants. Es fa mitjançant la tramitació d'un expedient administratiu, en el qual es dóna audiència a les persones interessades perquè presentin les al·legacions i els documents que considerin pertinents en defensa dels seus drets. 

Amb relació al camí en qüestió, el Síndic considera que és convenient atermenar-lo, tant pels interessos generals que representa l'Ajuntament, com a titular del bé demanial, com pels interessos particulars del promotor i de les persones que transiten pel camí.

D'una banda, mitjançant la tramitació de l'expedient es dóna la possibilitat a la persona interessada, com a propietari afectat, de defensar els seus drets, atès que pot presentar les al·legacions i els documents que consideri convenients a favor dels seus interessos. D'altra banda, amb la fitació del camí arran de l'atermenament, s'evitaran els conflictes que es puguin produir amb els usuaris.