Resolució
Q-08747/2014 Disconformitat amb un procediment sancionador de trànsit incoat per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 06/11/2014
Data de l'últim moviment 13/04/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Diputació de Girona Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb un procediment sancionador de trànsit per estacionar amb la falta de comprovant horari o no col·locar-lo en lloc visible incoat per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro.

Exposa que va rebre la provisió de constrenyiment de data 17 d'octubre de 2014 relativa a aquest expedient, però que prèviament no havia rebut cap notificació, motiu pel qual no va poder pagar la sanció amb bonificació o presentar l'escrit d'al·legacions.

Contingut

El Síndic considera que en els casos de denúncies formulades per vigilants de zones blaves, s'ha de disposar d'alguna prova més de la comissió de la infracció que l'informe de ratificació de la denúncia emès pel vigilant, i recorda que el Tribunal Suprem ha reafirmat en diverses sentències la negació de la consideració d'agents de l'autoritat als controladors i vigilants de les zones de reserva d'estacionament.

D'altra banda, el Síndic ha remarcat en nombroses ocasions la necessitat que l'Administració aporti tots els elements probatoris possibles que té a l'abast amb relació als fets denunciats, fins i tot quan les denúncies són emeses pels agents de l'autoritat.

Un cop fetes aquestes consideracions, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro que, en cas que no hi hagi cap altra prova a part de la ratificació del controlador autoritzat, es revisi d'ofici l'expedient, s'anul·li la sanció imposada i es retorni a la promotora la quantia ingressada amb motiu de la sanció, costes i interessos. També li demana que s'utilitzin mitjans probatoris, com ara les fotografies dels vehicles mal estacionats, per tal de tramitar amb les garanties suficients els expedients sancionadors corresponents.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/12/2014 Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/02/2015 Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/02/2015 Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/02/2015 Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) Resolució pendent d'acceptació
30/03/2015 Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
30/03/2015 Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) Resposta a la resolució pendent d'acceptació
10/04/2015 Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) Irregularitat
13/04/2015 Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-05296/2014