Resolució
Q-08802/2013 Disconformitat amb l'Ajuntament de Centelles pel fet de no facilitar a una associació la còpia d'un informe que havia sol·licitat

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 10/12/2013
Data de l'últim moviment 06/02/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Centelles Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, en representació d'una associació de Centelles, manifesta la seva disconformitat amb el fet que l'Ajuntament no els hagi facilitat còpia de l'estudi de contaminació ambiental que la Diputació de Barcelona va elaborar l'any 2011 sobre el municipi de Centelles. 

De la documentació tramesa es desprèn que en data 29 de maig de 2013 la persona interessada va presentar la sol·licitud i que el dia 8 de juliol de 2013 l'Ajuntament li va comunicar que l'informe estava a la seva disposició a les oficines municipals. Tot i això, la promotora es queixa que no se li ha facilitat una còpia de l'informe, tot i que la va sol·licitar.

Contingut

El Síndic recorda que entén que l'article 11.1 de la Llei 27/2006, de 18 de juliol, per la qual es regulen els drets d'accés a la informació, de participació pública i d'accés a la justícia en matèria de medi ambient, estableix el següent:

?Quan se sol·liciti que la informació ambiental sigui subministrada en una forma o format determinats, l'autoritat pública competent per resoldre ha de satisfer la sol·licitud llevat que es doni qualsevol de les circumstàncies que s'indiquen a continuació: a) Que la informació hagi estat difosa, de conformitat amb el que disposa el capítol I d'aquest títol, en una altra forma o format al qual el sol·licitant pugui accedir fàcilment. En aquest cas, l'autoritat pública competent ha d'informar el sol·licitant d'on pot accedir a aquesta informació o se li ha de remetre en el format disponible. b) Que l'autoritat pública consideri raonable posar a disposició del sol·licitant la informació en una altra forma o format i ho justifiqui adequadament?.

Així doncs, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Centelles que lliuri a la persona interessada una còpia de l'informe ambiental esmentat. 

Posteriorment, l'Ajuntament ha informat que el 27 de gener de 2014 va lliurar a la persona interessada una còpia en format paper de l'Estudi de contaminació ambiental elaborat per la Diputació de Barcelona l'any 2011 sobre el municipi de Centelles. Així, atès que el Consistori ha complert el suggeriment del Síndic, aquesta institució comunica que finalitza les seves actuacions en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/01/2014 Ajuntament de Centelles Resolució pendent d'acceptació
28/01/2014 Ajuntament de Centelles Resposta a la resolució pendent d'acceptació
05/02/2014 Ajuntament de Centelles Irregularitat
06/02/2014 Ajuntament de Centelles Seguiment finalitzat