Resolució
Q-08864/2014 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Seva davant l'estat de deixadesa d'unes parcel·les del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 12/11/2014
Data de l'últim moviment 30/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Seva Pendent d'acceptació per l'administració
Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Miquel de Balenyà Pendent de rebre informació de l'administració

Contingut

El promotor de la queixa exposa que ha presentat diversos escrits de queixa a l'Ajuntament en relació amb l'estat d'aquestes parcel·les, però no ha rebut cap resposta ni té constància que l'Ajuntament hagi actuat amb relació al problema que planteja. Pel que fa a l'estat de les parcel·les, exposa que ha anat empitjorant.

L'informe emès per l'arquitecte municipal posa de manifest que d'acord amb el POUM els terrenys en qüestió estan qualificats de sòl no urbanitzable, i tenen característiques morfològiques de bosc rústec. També fa referència al Decret 123/2004, de 14 de juny, i a la Llei 5/2003, de 22 d'abril, que estableixen un perímetre de protecció de les urbanitzacions i zones urbanes de 25 metres sense vegetació seca. En el punt a què es refereix el promotor, la vegetació està formada per roures i alzines,  a més de matolls de sotabosc de diverses espècies, que a l'estiu són verds i a l'hivern són secs, és a dir, majoritàriament de fulla caduca. També s'informa que se'n fa un manteniment periòdic però no constant, i que l'Ajuntament va comunicar verbalment al propietari que portés a terme la neteja de la part del bosc que li corresponia. El mes de gener de 2015 es va comprovar que la neteja del sotabosc havia començat.

En vista d'aquesta informació, el Síndic no aprecia irregularitat en l'actuació municipal. No obstant això, no s'indica si s'ha donat resposta a les diferents instàncies formulades per la persona interessada. Per aquest motiu, el Síndic recorda que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que les administracions estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin els que siguin la forma i el mitjà d'iniciació. Així doncs, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que doni resposta a les instàncies formulades pel promotor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/12/2014 Ajuntament de Seva Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/01/2015 Ajuntament de Seva Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/02/2015 Ajuntament de Seva Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/05/2015 Ajuntament de Seva Resolució pendent d'acceptació
29/06/2015 Ajuntament de Seva Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
11/08/2015 Ajuntament de Seva Resposta a la resolució pendent d'acceptació
15/10/2015 Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Miquel de Balenyà Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/11/2015 Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Miquel de Balenyà Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració