Resolució
Q-08878/2014 Queixa relativa a la manca de construcció del nou centre d'un institut de Dosrius

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 12/11/2014
Data de l'últim moviment 13/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa exposa que des de fa vuit anys l'institut de Dosrius està ubicat en mòduls prefabricats, que actualment es troben en un molt mal estat. L'Ajuntament de Dosrius ja ha cedit els terrenys i els ha condicionat per tal que s'iniciïn les obres de construcció de l'edifici, però sembla que el Departament d'Ensenyament n'ha aturat la construcció. 

El Síndic posa de manifest, en primer lloc, que les condicions de provisionalitat perllongades en el temps poden malmetre el dret a una educació de qualitat i en equitat. Per aquest motiu, recorda al Departament d'Ensenyament la necessitat de planificar les construccions escolars que es troben en aquestes condicions de provisionalitat, malgrat que les dificultats pressupostàries no ho afavoreixin. I en segon lloc, que les restriccions pressupostàries actuals no han d'impedir concretar una temporalització, encara que sigui amb un retard afegit i supeditada a canvis futurs, dels processos constructius dels centres. Per aquest motiu, el Síndic demana que es facin previsions sobre els processos constructius, de manera que la comunitat escolar corresponent pugui conèixer la previsió d'inici de l'activitat en les noves instal·lacions.

En aquest cas, el Departament s'ha limitat a informar que la construcció del centre està planificada i que l'execució de les obres es durà a terme quan la disponibilitat pressupostària ho permeti, sense especificar amb quina previsió treballa. En conseqüència, el Síndic li demana que faci una concreció més acurada de la temporalització de les obres, encara que aquesta concreció sigui provisional i estigui supeditada a canvis pressupostaris futurs.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/11/2014 Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/01/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/10/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/11/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/12/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
13/01/2016 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació