Resolució
Q-08937/2013 Queixa relativa al mal estat d'alguns solars d'una urbanització del Vendrell

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 16/12/2013
Data de l'últim moviment 31/03/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament del Vendrell Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

Aquesta qüestió ha estat tractada a bastament en diverses queixes des de l'any 2008. En el marc d'una queixa de 2012, el Síndic va finalitzar les seves actuacions perquè l'Ajuntament va indicar que estava efectuant les actuacions pertinents per fer efectiu el compliment del deure legal dels propietaris de conservació dels terrenys en condicions de seguretat, salubritat i ornat públic. No obstant això, el representant d'una associació de veïns ha informat que l'Ajuntament no ha fet l'execució subsidiària per executar les actuacions requerides pels serveis tècnics.

El Síndic ha recordat que, d'acord amb l'article 197 del Text refós de la Llei d'urbanisme, els ajuntaments han d'ordenar als propietaris l'execució de les obres necessàries perquè compleixin les condicions d'ús, conservació i rehabilitació de les edificacions i dels terrenys. Així mateix, segons aquest article, l'incompliment injustificat de les ordres d'execució habilita l'Administració per executar-les forçosament.

Per tant, aquesta institució ha suggerit a l'Ajuntament del Vendrell que agiliti les seves actuacions en compliment de les competències que li corresponen d'acord amb l'article 197 del Text refós de la Llei d'urbanisme, i li ha demanat que detalli quants terrenys de la urbanització es troben encara sense tanca i sense vorera i en quin estat de tramitació es troben les ordres d'execució en cada un dels terrenys pendents de regularitzar.

Posteriorment, l'Ajuntament ha informat que tots els solars d'aquesta urbanització disposen de tanca i s'ha executat la pavimentació de la vorera, de manera que el Síndic considera acceptat el seu suggeriment i finalitza la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/12/2013 Ajuntament del Vendrell Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/02/2014 Ajuntament del Vendrell Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/04/2014 Ajuntament del Vendrell Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/02/2015 Ajuntament del Vendrell Resolució pendent d'acceptació
16/03/2015 Ajuntament del Vendrell Resposta a la resolució pendent d'acceptació
30/03/2015 Ajuntament del Vendrell Irregularitat
31/03/2015 Ajuntament del Vendrell Seguiment finalitzat