Resolució
Q-08951/2014 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Figueres davant les molèsties que ocasiona l'activitat d'un bar del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 14/11/2014
Data de l'últim moviment 29/09/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Figueres Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa exposa que ha trucat a la Policia Local en nombroses ocasions però que no s'han reduït les molèsties, i que no té constància de cap altra actuació de l'Ajuntament.

De la informació tramesa per l'Administració se'n desprèn que, malgrat que el 9 de juliol de 2014 el promotor va presentar a l'Ajuntament la seva denúncia pels sorolls, no va ser fins al 20 de novembre que es van intentar portar a terme els mesuraments necessaris per objectivar les molèsties que denunciava. 

En aquest sentit, el Síndic recorda que és un deure de l'Ajuntament la inspecció i el control de la contaminació acústica de les activitats i els comportaments ciutadans per garantir el compliment de les disposicions establertes per la Llei de protecció contra la contaminació acústica. Així doncs, fer els mesuraments sonomètrics d'una activitat cinc mesos més tard de la presentació de la denúncia fa que l'activitat de l'Administració resulti ineficaç i insuficient.

Per aquest motiu, i en cas que el promotor torni a patir molèsties els mesos d'estiu i les denunciï, cal que l'Ajuntament, a banda de fer les inspeccions corresponents, dugui a terme els mesuraments oportuns que permetin objectivar les molèsties i poder actuar en conseqüència.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/12/2014 Ajuntament de Figueres Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/01/2015 Ajuntament de Figueres Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/04/2015 Ajuntament de Figueres Resolució pendent d'acceptació
08/06/2015 Ajuntament de Figueres Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
15/09/2015 Ajuntament de Figueres Segona reiteració / No col·laboració
29/09/2015 Ajuntament de Figueres Resposta a la resolució pendent d'acceptació