Resolució
Q-08969/2014 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva en relació amb els desperfectes d'una avinguda de urbanització Residencial Parc

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 17/11/2014
Data de l'últim moviment 31/08/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Maçanet de la Selva Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa explica que fa uns quatre anys l'Ajuntament de Maçanet de la Selva va autoritzar una empresa a urbanitzar part d'una muntanya. Amb aquesta finalitat, l'empresa va aixecar l'asfalt de l'avinguda de la Selva, però va fer fallida i actualment l'avinguda té malmès el vial. Segons diu, l'Ajuntament no ofereix cap solució al problema ni vol rebre els veïns afectats. 

L'Ajuntament ha exposat que les obres d'urbanització van ser iniciades i executades, en part, per l'empresa que en fer fallida va abandonar-les. Atès que inicialment podien oferir perill, es va tramitar un expedient i es va dictar una ordre d'execució a l'empresa perquè adoptes determinades mesures de seguretat. Com que no va atendre l'ordre, l'Ajuntament va imposar-li un multa coercitiva, i finalment va ser el mateix Ajuntament qui va executar aquestes mesures.

Actualment, l'Ajuntament considera que la mobilitat a l'avinguda de la Selva està garantida, ja que es manté la part pavimentada, encara que una mica més estreta perquè hi ha una franja de terra on està previst soterrar, en un futur, els serveis de la part nord de la urbanització. El tram sense pavimentar, segons l'Ajuntament, és un cul de sac amb molt poc trànsit.

D'altra banda, tot i que l'Ajuntament afegeix que no és cert que no es vulgui rebre els veïns afectats, no informa si hi ha mantingut cap reunió o si s'hi ha posat en contacte. Per tant, i en tant que la fallida de la promotora de la urbanització ha perjudicat tant els propietaris com l'Ajuntament, el Síndic suggereix al consistori que, si no ho ha fet, es posi en contacte amb el veïns afectats per explicar-los la situació, analitzar les possibles solucions i establir, si és possible, un calendari d'actuació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/11/2014 Ajuntament de Maçanet de la Selva Sol·licitud d'informació a l'Administració
13/01/2015 Ajuntament de Maçanet de la Selva Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/04/2015 Ajuntament de Maçanet de la Selva Segona reiteració / Obstaculització
30/04/2015 Ajuntament de Maçanet de la Selva Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/07/2015 Ajuntament de Maçanet de la Selva Resolució pendent d'acceptació
31/08/2015 Ajuntament de Maçanet de la Selva Reiteració a la resolució pendent d'acceptació