Resolució
Q-09086/2014 Demora en l'enviament de documentació clínica

Matèries
Polítiques socials
Salut
Dret a l'historial mèdic i testament vital
Data d'inici 19/11/2014
Data de l'últim moviment 10/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la demora en l'enviament de la  documentació clínica que va demanar el 24 d'abril de 2014

Contingut

D'una banda, la instrucció elaborada pel Servei Català de la Salut l'any 2004 determina expressament que les entitats proveïdores han de donar resposta per escrit a l'usuari en totes les reclamacions formulades per escrit, com ha estat el cas de la promotora. En aquesta mateixa instrucció s'especifica que, en qualsevol cas, l'entitat proveïdora s'ha de posar en contacte amb l'usuari en un termini ordinari màxim de quinze dies i ha de donar una resposta definitiva en un termini màxim de sis mesos.

D'altra banda, la Llei 21/2000, de 29 de desembre, sobre els drets d'informació concernent la salut i l'autonomia del pacient, i la documentació clínica, reconeix el dret del pacient a accedir a la documentació de la seva història clínica i a obtenir una còpia de les dades que hi figuren. També la Carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l'atenció sanitària recull el dret dels usuaris a accedir a la documentació de la seva història clínica.

Així doncs, atès el temps que ha transcorregut des que la persona interessada va presentar la seva petició, el Síndic recorda l'obligació de l'Institut Català de la Salut de donar resposta a aquest escrit de manera raonada, i suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes perquè es faci així.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/12/2014 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
04/11/2015 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
30/11/2015 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació
10/12/2015 Departament de Salut Altres formes de finalitzar