Resolució
Q-09175/2014 Disconformitat amb un procediment sancionador de trànsit

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 24/11/2014
Data de l'últim moviment 04/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Tortosa Pendent de rebre informació de l'administració
Diputació de Tarragona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Contingut

La promotora de la queixa exposa que en data 15 de maig de 2014 se li va notificar la resolució del procediment sancionador de trànsit per la comissió d'una infracció, però que prèviament no havia rebut cap notificació amb relació a aquest procediment, motiu pel qual no ha pogut presentar l'escrit d'al·legacions ni fer el pagament de la sanció amb bonificació. Per això, el 27 de novembre de 2014 va presentar recurs de reposició contra la resolució sancionadora a l'oficina de Base-Gestió d'Ingressos.

Després d'estudiar la informació tramesa per l'Ajuntament de Tortosa, el Síndic no constata cap irregularitat que pugui tenir incidència sobre la validesa de la sanció imposada.

No obstant això, cal destacar que la butlleta que documenta els dos intents de notificació al domicili de la promotora no fa constar que es deixés avís a la bústia ni indica els motius pels quals no va ser possible fer-ho. Per tant, el Síndic suggereix a Base - Gestió d'Ingressos de la Diputació de Tarragona que revisi les instruccions donades a l'operador postal que actua com a agent notificador amb la finalitat  d'assegurar que s'intenta deixar avís a la bústia i es fa constar així a la butlleta, o bé s'indica el motiu pel qual no ha estat possible fer-ho.

D'altra banda, el policia municipal que va formular la denúncia va assenyalar com a causa per la qual no es va notificar en mà la que figurava com a genèrica en la butlleta de denúncia, ?circumstàncies del trànsit?. El Síndic considera que seria convenient adaptar el model de butlleta al redactat vigent de l'article 76, lletra d) del Text articulat sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària (que la detenció suposi un risc per a la circulació i que l'agent es trobi realitzant altres tasques de vigilància i control i no tingui mitjans per perseguir el vehicle), amb l'opció d'especificar, si escau, les circumstàncies concretes.  

Finalment, cal recordar el deure de resoldre expressament el recurs de reposició interposat per la promotora contra la resolució sancionadora.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/12/2014 Ajuntament de Tortosa Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/02/2015 Ajuntament de Tortosa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/02/2015 Ajuntament de Tortosa Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/03/2015 Base - Gestió d'Ingressos Resolució pendent d'acceptació
07/05/2015 Base - Gestió d'Ingressos Resposta a la resolució pendent d'acceptació
25/06/2015 Base - Gestió d'Ingressos No irregularitat
26/06/2015 Base - Gestió d'Ingressos Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
26/10/2015 Base - Gestió d'Ingressos Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
04/11/2015 Base - Gestió d'Ingressos Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració