Resolució
Q-09211/2015 Queixes relatives a la manca de manteniment de l'escola Frederic Mistral, de l'Hospitalet de Llobregat

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 29/10/2015
Data de l'últim moviment 17/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Economia i Coneixement Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Contingut

El Síndic ha rebut diverses queixes de persones que manifesten que l'escola Frederic Mistral està afectada per nombrosos elements de fibrociment (uralita) en estat de deteriorament que cal retirar de forma urgent.

Segons apunten, atès el mal estat de les estructures, el Departament d'Ensenyament s'ha compromès verbalment a retirar tots els elements d'uralita de l'escola durant el proper període no lectiu i mai més enllà de setembre de 2016. Tot i això, els promotors sol·liciten que la retirada de tot aquest material es faci durant les tres setmanes de Nadal de 2015, ja que la situació en què es troben les instal·lacions comporta un risc elevat tant per als alumnes com per als professionals que treballen al centre. 

En relació amb aquest assumpte, el Síndic ja va traslladar una resolució al Departament en el marc d'una altra queixa del 2012, en què li demanava, entre altres aspectes, que inspeccionés tècnicament l'estat de conservació de l'edifici per garantir que és adequat per escolaritzar l'alumnat en condicions de seguretat, i que especifiqués quines actuacions de millora del centre desenvoluparà i amb quina temporalitat.

El Departament d'Ensenyament va informar que en data 1 d'abril de 2015 s'havia adjudicat un estudi de patologies, que va donar les pautes per actuar a l'escola, i que, en tot cas, l'estiu de 2015 s'enderrocaria la caseta del conserge, que és l'espai més deteriorat.

En vista d'aquestes consideracions, el Síndic va demanar al Departament que concretés quines actuacions de millora del centre duria a terme i que valorés específicament la necessitat d'aplicar diverses mesures concretes.

Atès que aquesta resolució continua sense resposta i atès que s'han rebut noves queixes sobre aquest mateix assumpte, el Síndic demana al Departament que l'informi amb la màxima celeritat possible sobre quines actuacions durà a terme per resoldre la problemàtica plantejada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

06/11/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
13/11/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
20/11/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
20/11/2015 Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU Resolució pendent d'acceptació
15/12/2015 Departament d'Economia i Coneixement Resposta a la resolució pendent d'acceptació
17/12/2015 Departament d'Economia i Coneixement Irregularitat
17/12/2015 Departament d'Ensenyament Irregularitat