Resolució
Q-09449/2014 Queixa relativa a les molèsties per sorolls que ocasiona un establiment de bar musical de Torredembarra

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 01/12/2014
Data de l'últim moviment 10/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Torredembarra Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa, en representació de les comunitats de veïns de diversos edificis de Torredembarra, manifesta la seva disconformitat amb les molèsties de sorolls que ocasiona l'activitat d'un establiment del municipi que obre fins a les 5 o 6 de la matinada i que té un billar i un futbolí a la zona exterior.

El Síndic ha constatat que ja fa anys que els representats de les diferents comunitats han presentat reclamacions a l'Ajuntament de Torredembarra per aquest motiu. També consta que s'han dut a terme reunions entre els veïns i representants de l'Ajuntament i que s'han fet sonometries des dels domicilis afectats, les quals han mostrat que el soroll de l'activitat supera els límits màxims que fixa la normativa vigent.

Cal recordar que l'article 5.2. h) de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, estableix que els espectadors, els participants i els usuaris dels espectacles públics i de les activitats recreatives tenen l'obligació d'adoptar una conducta, a l'entrada i a la sortida de l'establiment, que garanteixi la convivència entre els ciutadans i no destorbi el descans dels veïns, i no han de malmetre el mobiliari urbà que hi hagi a l'entorn d'on es duu a terme l'espectacle o l'activitat. 

Així mateix, tant les administracions competents com les persones responsables dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives han de garantir la convivència ordenada entre els espectadors, els participants i els usuaris d'aquests establiments i la resta de ciutadans, especialment els que viuen a prop dels llocs on es duen a terme aquestes activitats, amb ple respecte als drets d'aquestes persones (article 2 de la Llei 11/2009, de 6 de juliol). 

D'altra banda, els organitzadors i els titulars d'espectacles públics i les activitats recreatives tenen l'obligació d'informar el personal de control d'accés i el de serveis de vigilància sobre les funcions i les obligacions que els atribueix la normativa específica, i també sobre les responsabilitats personals que es poden derivar de l'incompliment de les dites funcions i obligacions (article 6.2.p) de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives). 

D'acord amb aquestes consideracions, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que:

- Faci instal·lar un limitador acústic a l'establiment que pugui ser controlat telemàticament. 

- Redueixi l'horari de funcionament del billar i del futbolí a les 21.00 hores, sens perjudici d'obtenir l'autorització pertinent. 

- Redueixi l'horari de la zona exterior de l'establiment a un horari equiparable a les terrasses dels diferents locals del municipi, i impedeixi que disposi de música de fons ambiental. 

- Reforci la presència policial al voltant de l'establiment, sobretot en els horaris de tancament de la zona exterior i de sortida de l'interior del local.  

- Incoï expedients sancionadors al titular de l'activitat quan es constatin incompliments de la normativa d'espectacles públics i activitats recreatives i de les ordenances municipals. 

- Incoï expedients sancionadors, si escau, als clients del local davant d'actuacions que vulnerin les ordenances municipals.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/01/2015 Ajuntament de Torredembarra Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/02/2015 Ajuntament de Torredembarra Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/05/2015 Ajuntament de Torredembarra Resolució pendent d'acceptació
13/07/2015 Ajuntament de Torredembarra Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
23/10/2015 Ajuntament de Torredembarra Segona reiteració / No col·laboració
10/11/2015 Ajuntament de Torredembarra Resposta a la resolució pendent d'acceptació