Resolució
Q-09883/2014 Queixa relativa a les molèsties que ocasiona la terrassa d'una activitat de bar al municipi de Reus

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 22/12/2014
Data de l'últim moviment 30/09/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Reus Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

L'Ajuntament de Reus ha informat que està prenent mesures per resoldre les molèsties de soroll que denuncia el promotor de la queixa des de l'any 2012. 

Per la seva banda, el Síndic recorda a l'Ajuntament que, tal com disposa l'Ordenança de civisme de Reus, correspon als serveis municipals comprovar les molèsties originades per comportaments incívics i exigir l'adopció de les mesures correctores necessàries, sens perjudici de la incoació de l'expedient corresponent (art. 25.1). També posa de manifest que l'horari de tancament de la terrassa és excessiu, i fa que gairebé cap mesura pugui ser eficaç per garantir la no-vulneració del dret al descans dels veïns. Cal tenir present que l'Ordre INT/358/2011, de 19 de desembre, pel qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públics, dels espectacles públics i de les activitats recreatives, permet que els bars tanquin, com a màxim, a les 2.30 hores, i això, tenint en compte que l'activitat es desenvolupa en un local tancat i correctament insonoritzat per evitar molèsties. 

Així doncs, si les queixes del promotor continuen, caldrà que l'Ajuntament adopti altres mesures complementàries per resoldre de forma definitiva els problemes de soroll, com ara la reducció de l'horari d'obertura per fer compatible l'activitat a la terrassa amb el dret al descans dels veïns.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/01/2015 Ajuntament de Reus Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/02/2015 Ajuntament de Reus Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/07/2015 Ajuntament de Reus Resolució pendent d'acceptació
14/09/2015 Ajuntament de Reus Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
30/09/2015 Ajuntament de Reus Resposta a la resolució pendent d'acceptació