Resolució
Q-09994/2014 Queixa relativa a la tramitació d'un procediment de reconeixement de la situació de dependència

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 30/12/2014
Data de l'últim moviment 24/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la tramitació del procediment de reconeixement de la situació de dependència de la seva mare.

Exposa que la seva mare va ser acollida d'urgència i de manera temporal al Servei d'Acolliment i Urgències per a la Vellesa (SAUV) de l'Ajuntament de Barcelona el dia 28 d'agost de 2014, i tem que la tramitació del procediment de reconeixement de la situació de dependència es dilati en el temps, ja que té dificultats econòmiques per fer front durant més temps al copagament del recurs de SAUV que fa servir la seva mare.

Contingut

El Síndic entén que en aquest cas s'ha superat el termini de tres mesos establert legalment per a la resolució d'aquest tipus de procediment sense que l'Administració hagi emès la resolució corresponent. Per aquest motiu, demana al Departament de Benestar Social i Família que doni les instruccions oportunes a fi que s'agilitzi la tramitació del procediment en qüestió, es dugui a terme la valoració de la situació de dependència de la persona interessada i s'emeti la resolució corresponent.

Addicionalment, el Síndic demana al Departament que s'interessi per aquest assumpte a fi que, si escau, s'estableixi el PIA de la persona interessada com més aviat millor un cop establert el seu grau de dependència. I en cas que d'aquest procediment es derivi que el recurs més adequat per atendre les necessitats de la persona interessada és un recurs residencial, demana al Departament que doni les instruccions oportunes perquè es gestioni, com més aviat millor, la proposta d'accés preferent als recursos adients del Sistema de l'Autonomia i Atenció a la Dependència.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/02/2015 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació
30/03/2015 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
26/10/2015 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
24/11/2015 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació