Resolució
Q-10323/2015 Disconformitat amb l'atenció rebuda dels serveis socials d'atenció primària de l'Ajuntament de Vallirana

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Problemes en les relacions familiars
Data d'inici 04/12/2015
Data de l'últim moviment 11/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vallirana Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que els serveis socials d'atenció primària de l'Ajuntament de Vallirana li hagin fixat un termini peremptori per abandonar el recurs residencial que li ha estat concedit, d'urgència, per l'Administració municipal. Assegura que tot i els seus esforços per trobar feina, no té recursos per fer-se càrrec d'un lloguer i es mostra molt preocupada per la manca de cobertura de les necessitats bàsiques del seu fill menor d'edat. 

L'Ajuntament va informar el Síndic sobre les diferents intervencions dutes a terme des del mes de maig en relació amb la promotora i la seva unitat familiar, a partir de les quals s'ha donat cobertura a les seves necessitats bàsiques i atenció integral al seu fill menor. Entre altres coses, es va informar de la preocupació del servei per la poca disponibilitat que demostra la promotora a assumir la coresponsabilitat en la cobertura de les necessitats bàsiques del nucli familiar i per la manca de compliment del pla de treball que s'ha acordat en el marc de la intervenció que s'està duent a terme en el seu cas.

En vista d'aquesta informació, el Síndic entén que l'actuació dels serveis socials d'atenció primària ha estat acurada en el seguiment i l'atenció del cas de la promotora, sense que es detecti cap irregularitat per part de l'Administració municipal.

Ara bé, atesa la delicadesa i la complexitat de la situació plantejada i, en concret, atesa la presència d'un menor a càrrec, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Vallirana que, des dels serveis socials d'atenció primària, es duguin a terme totes les intervencions que es considerin necessàries a fi i efecte de garantir l'atenció d'aquest nucli familiar i en particular del menor, per tal d'assegurar el seu benestar i que tingui cobertes les necessitats bàsiques. 

Igualment, el Síndic recomana a l'Ajuntament de Vallirana que, a partir de la informació de què disposen els serveis socials d'atenció primària sobre aquest cas, es valori, si escau, la possibilitat de demanar la intervenció del serveis especialitzats d'atenció a la infància per tal d'assegurar i protegir el benestar del fill de la promotora.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/12/2015 Ajuntament de Vallirana Resolució pendent d'acceptació
11/01/2016 Ajuntament de Vallirana Resposta a la resolució pendent d'acceptació