900 124 124

Notícies

El Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura actualitza els membres de l’Equip de Treball

29/09/2021

foto

El Síndic de Greuges de Catalunya ha comunicat aquest matí a la Comissió del Síndic del Parlament canvis en els membres que integren l’Equip de Treball, que té la funció d’exercir els encàrrecs que li corresponen com a Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura, entre els quals destaquen visitar periòdicament els espais en què es trobin persones privades de llibertat i fer recomanacions a les autoritats competents.

En concret, David Bondia serà substituït per Jaume Bosch, com a expert independent i professional nomenat pel síndic, i José Maria Mena per Joan Merelo-Barberà, com a membre del Consell Assessor.

Jaume Bosch és advocat i llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i ha estat subdirector general de Coordinació de les Policies Locals de la Generalitat de Catalunya i coordinador de Projectes Transversals de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Joan Merelo-Barberà exerceix l’advocacia principalment en temes penals des de l’any 1972. Ha estat membre del Bureau de la Permanent European Conference on Probation and Aftercare (CEP) i expert nomenat per aquest organisme internacional davant el Consell d'Europa per a l'elaboració d'una Recomanació sobre deontologia i codi de conducta en el marc de les SMAC i ADR (alternatives a la presó).

Tornar